September 22, 2021
aktuelno

U toku je “Kikindsko leto”: Do kraja avgusta različiti programski sadržaji za sve sugrađane i goste našeg grada – Kikinda Online News

Iz Turističke organizacije Grada Kikinde najavljeno je da naše sugrađane očekuje bogat kulturno – umetnički program u okviru tradicionalne manifestacije “Kikindsko leto” koja se održava već godinama unazad. I ovog puta, prvi vikend u sklopu same manifestacije posvećen je mladima, pa će tako ove godine po prvi put u organizaciji SC “Jezero” 30. i 31. jula biti organizovan “Mamut invictus challenge” a reč je o nadmetanju slično takozvanim igrama bez granica:

-” Prva dva dana, u petak i u subotu manifestacija će biit održana na bazenu, biće veoma zabavno. Propozicije su takve da ekipe moraju da se drže sa minimalnih šest takmičara – odnosno dve devojke minimum i četiri muškarca, a maksimalno deset takmičara. Biće vrlo zabavnih igara u bazenu, uz muziku i nekih još mobilnih stvari koje će oplemeniti sam događaj. U nedelju, od 10 do 10:30 ekipe se na Starom jezeru prijavljuju za individualnu trku koja je inače hit u celom svetu, sa preprekama na stazi dugoj 3.500 kilometara. Biće tu i preskakanja zida, puzanja po blatu i drugih iznenađenja. Program počinje od 20 časova Za utorak i sredu planiramo bič vaterpolo 3 na 3 uz prisustvo građana. Trenutno u SC “Jezero” imamo 160 stranaca – 63 Ukrajinca i Rusa i oko 100 članova Vaterpolo kluba “Bečej” ” – rekao je Dejan Pudar, direktor SC “Jezero”.

Već od polovine juna meseca u sklopu “Kikindskog leta” u dvorištu Narodne bilioteke ,,Jovan Popović” održavaju se bioskopske projekcije i upravo u tom prostoru iste će nastaviti da se održavaju svakog utorka i petka od 21 čas, a najavljeni su i ostali raznovrsni programski sadržaji:

-” Za subotu 7. avgust predviđamo “Kikindski korzo” i “Disko Delfin”. Kikindski Korzo nije organizovan sigurno četiri ili pet godina, a sada smo pripremili panoe, stare fotografije, a skup svih onih koji su nekada dolazili na Korzo će biti ispred Katoličke crkve. Napravićemo jednu šetnju gradom, a potom ćemo otići do Starog jezera gde će konačno nakon dužeg vremena biti organizovan Disko Delfin na starom mestu od 21 čas. U nedelju će biti organizovan koncert Duvačkog orkestra kikindskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva čiji je repertoar odličan i raznolik, a za utorak i sredu 10. i 11. avgust dolazi nam grupa gostiju “Substanz” iz Graca a u pitanju je moderan ples naše sugrađanke Maje Nedeljkov i petoro Austrijanaca i koreografa iz Kine. Uz to neće izostati ni tradicionalna žurka radija AS FM 12. avgusta na Trgu, a onda će 14. avgusta na otvorenim bazenima SC ,,Jezero” sa početkom od 21 čas biti organizovano Disko veče 90-tih, a dan kasnije, u dvorištu Kurije i koncert rokenrol benda “Roj” iz Banatskog Velikog Sela. U subotu od 21 čas u Kuriji će nastupiti Dečija pevačka grupa “Melizmi” i plesna grupa “Dance N Soul”, a kao i svake godine, pa tako i ove neće izostati ni koncerti KUD “Sunčana Jesen” i KUD “Mokrin”. Za sam kraj, 29. avgusta od 21 sat pripremili smo koncert “Vocal power” kada će u dvorištu Kurije nastupiti Aleksandar Dujin i gosti” – izjavila je v.d. direktora TO Kikinda Jasmina Milankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *