July 29, 2021
aktuelno

Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu: “Crvena zvezda” postala šampion FSP Zrenjanin – Kikinda Online News

Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu, ,,Crvena zvezda“ iz tog mesta izborila je na terenu fantastičnom sezonom ulazak u Vojvođansku fudbalsku ligu istok. Već od sledeće sezone, šampioni FSP Zrenjanin takmičiće se sa komšijama iz Banatskog Velikog Sela, Novih Kozaraca ali i ostalim kvalitetnim i jakim ekipama:

-” Utisci su zaista fantastični. Od uprave, do trenera, igrača, svi su uradili zaista maksimalan posao. Vratili smo ,,Crvenu zvezdu“ tamo gde joj je i mesto, i mislim da je to baš veliki uspeh za nas, bez poraza još jedna motivacija za dalje. Atmosfera u klubu je zaista fantastična, momci su sjajni, sve je proteklo u najboljem mogućem redu da dođemo do ovog uspeha. Ambicije za novu sezonu usmerene su nam ka vrhu tabele i da budemo stabilni konkurenti u Vojvođanskoj ligi koja važi za izuzetno jaku, imajući u vidu da se dosta timova vratilo iz Srpske lige. Unapred se radujemo novim izazovima i derbi utakmicama sa komšijama iz Banatskog Velikog Sela i Novim Kozarcima“ – rekao je Mladen Petrović, kapiten ekipe ,,Crvena zvezda“ iz Ruskog Sela.

Uspeh koji su Ruskoselčani ostvarili značajan je i za samo Rusko Selo, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da se ove godine navrašava 100. godišnjica postojanja fudbala u samom selu, te se iz tog razloga sigurno vraća i stari sjaj kluba:

  • Takmičićemo se sa starim dobrim rivalima iz okolnih mesta i samim tim, veća je draž ovog uspeha što smo tu među njima. Kao i do sada, ,,Crvena zvezda“ može da računa na podršku Mesne zajednice, a nadamo se i grada Kikinde. Očekujemo da ćemo nastaviti trend ulaganja u seoski fudbal i klubove. Za mene lično, posebna draž ovog uspeha jeste ta što sam i sam do nedavno bio član ovog fudbalskog kluba i nekadašnji kapiten, tim je ova današnja proslava za mene još veća“ – ističe Dušan Marjanović, predsednik MZ Rusko Selo.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač čestitao je svim fudbalerima i upravi ruskoselske ,,Crvene zvezde“ na izborenom plasmanu u viši rang takmičenja i tom prilikom istakao da će grad Kikinda i MZ Rusko Selo pomagati dalji rad kluba:

  • Grad Kikinda poznat je kao grad sporta i u svakom selu postoje kako određeni sportski klubovi, tako i druge organizacije i kolektivi koji daju svoj maksimum da što bolje reprezentuju kako svoje selo, tako i grad Kikindu. Na stogodišnjicu fudbala u Ruskom Selu, ,,Crvena zvezda“ na terenu je pokazala svoj kvalitet i ostvarila plasman u višu ligu. Za to su zaslužni igrači i uprava koja je prethodnih godina stvarala tim i uslove da momci koji na terenu izgaraju za svoj klub mogu da imaju maksimalno dobre uslove za kvalitetnu igru. Uveren sam da će i najmlađi meštani imati svoje uzore u već stasale igrače u Vojvođanskoj ligi“ – poručio je Lukač.

Foto: Kikinda News, Fudbalski klub Crvena zvezda Rusko Selo/Fejsbuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *