June 22, 2021
aktuelno

Nakon Valjeva i Loznice, uspostavljena saradnja i sa gradom Borom – Kikinda Online News

Nakon Valjeva i Loznice, grad Kikinda uspostavio je saradnju i sa Turističkom organizacijom grada Bora. Sadržaj turističke ponude koju nudi grad Bor u odnosu na Kikindu je različit i upravo takva vrsta različitosti je i glavni motiv za buduću saradnju ova dva grada, naznačeno je danas u Turističkoj organizaciji grada Kikinde nakon održanog sastanka v.d. direktora Jasmine Milankov TO Kikinda sa v.d. direktora Bobanom Gramić TO Bor.

-” Naša današnja poseta uvod je u dalju planiranu saradnju, a istovremeno i poziv da sav sadržaj koji Kikinda nudi bude predstavljen u gradu Boru i obratno. U Bor se vraćam sa neverovatnom dozom oduševljenja gde ću se potruditi da Kikindu prenesem na pravi način i da naša buduća saradnja ne bude samo strogo poslovna, već i prijateljska” – izjavila je Bobana Gramić, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

Nije tajna da Kikinda i Bor sarađuju već duži niz godina. Ljudi srednjih godina i dalje se sećaju uzajmanih radnih akcija kada su borske brigade dolazile u Kikindu i obrnuto, da bi se nešto kasnije ta nit izgubila, pa je ovo sada idealna prilika, kroz uspostavljenje turističke saradnje da se te veze i ti odnosi ponovo uspostave:

-” Pokušaćemo da se dogovorimo za termin turističke promocije grada Bora u Kikindi, voleli bismo da to bude što pre, s obzirom da je sezona planiranja godišnjih odmora, a za one koji još uvek ne znaju gde bi išli, možda je Bor idealna destinacija za to. Dogovarali smo i pričali o tome da se Kikinda predstavi na Danima Brestovačke banje 21. avgusta. Nadam se da će se to organizovati, možda bude i nešto pre toga, ali obzirom da najviše promovišemo manifestaciju Dani ludaje, taj termin nam najviše odgovora. Korak je napravljen, već naredne nedelje ćemo definisati datume, a možda i konkretizovati dalje aktivnosti. Osim toga Kikinda će od 15. do 18. jula biće domaćin Turističkih susreta u organizaciji TO Vojvodine i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam gde će predstavnici 45 opština i gradova u Vojvodini biti naši gosti. To je jednostavno i nama način da oni koji su možda blizu, a nisu imali priliku da upoznaju Kikindu, da se i sami uvere u našu turističkku ponudu i da radimo u Vojvodini i van nje” – dodala je v.d. direktora Turističke organizacije grada Kikinde, Jasmina Milankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *