June 22, 2021
aktuelno

Dr Vesna Tomin preuzela dužnost v.d. direktora i postala prva žena na čelu kikindske Opšte bolnice – Kikinda Online News

Prilikom današnje primopredaje dužnosti direktora Opšte bolnice Kikinda, nova v.d. direktorica, dr pedijatar i načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera dr Vesna Tomin i ujedno prva žena koja se našla na mestu direktora ove zdravstvene institucije zahvalila se dr Mirku Stojisavljeviću, internisti i gastroenterologu na svemu što je učinio prethodnih godina, a naročito za vreme pandemije, kada je bilo izuzetno teško raditi i u otežanim uslovima:

-” Biti prva žena na čelu ove zdravstvene ustanove za mene je velika čast, ali svakako i velika obaveza. Zahvalila bih se doktoru Mirku Stojisavljeviću na svemu što je uradio za kikindsku Bolnicu, a naročito za vreme pandemije kada je bilo izuzetno teško raditi u tako teškim uslovima. Svi mi zaposleni u Opštoj bolnici Kikinda, i zdravstveni radnici i saradnici, nastojaćemo da u narednom periodu sačuvamo sve ono što imamo, da unapredimo sve ono što možemo i da i dalje vredno i predano brinemo o zdravlju naših sugrađana. Za zdravlje naših sugrađana, ono što je sada najvažnije jeste imunizacija protiv korona virusa, da bismo sačuvali što više naših sugrađana, od krucijalne važnosti je da se što veći broj ljudi vakciniše protiv kovida” – izjavila je dr Vesna Tomin, nova v.d. direktorica kikindske Opšte bolnice.

Nakon pet godina rukovođenja kikindskom Opštom bolnicom, dr Mirko Stojisavljević odlazi u “radnu penziju” jer će, zbog nedostaka medicinskog kadra i dalje biti angažovan za zbrinjavanje pacijenata:

-” Siguran sam da sam dobio pravog naslednika u vidu doktorke Tomin koja će, bez sumnje raditi predano na unapređenju zdravstva u Bolnici, nabavke opreme, iznalaženja novih metoda dijagnostike i terapije. Zahvaljujem se još jednom svim našim radnicima , i medicinskim i nemedicinskim koji su izdržali,a to i dalje čine u borbi protiv virusa kovid 19. Bili smo jedna od prvih bolnica koja je počela sa borbom protiv korona virusa, koja je bila nepoznanica ne smaoza nas, već opšte u celom svetu ali smo uspeli da se izborimo da budemo jedni od najboljih u Srbiji. Ono na šta sam izuzetno poseban, to je što smo uspeli da zanovimo opremu – negde oko 80 odsto je nove opreme u ovoj zdravstvenoj ustanovi i nove metode terapije kao što je polipektomija, nabavljena je nova oprema za operaciju katarakte koja bi prema mojim procenama mogla da otpočne krajem godina. Što se tiče same dijagnostike uvedene je nova metoda koja do sada nije postojala u Bolnici, a to je elektromioneurografija namenjena prevashodno dijabetičarima ali i drugim pacijentima. Nbavkom novog aparata i edukacijom doktora Nikole Vukobrata to je sada moguće i kod nas. Sa druge strane dr Slobodan Lazarov završio je subspecijalizaciju dečije pulomologije. Zdravstveni radnik ne može da kaže da mu je teško, lično smatram da nema pravo na to, jer se za to školuju i bore se za zdravlje naših sugrađana” – poručio je dr Stojisavljević.

Kikindska Bolnica trenutno ima 534 zaposlenih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *