June 22, 2021
aktuelno

Kikinda uskoro dobija velelepnu tržnicu: U septembru sledi useljenje trgovaca – Kikinda Online News

Završni radovi izgradnje pijace i dalje su u zakonskim okvirima, iako su izvesna pomeranja rokova uz prethodno dobijenu saglasnost Uprave za kapitalna ulaganja kao glavnog investititora i grada Kikinde. Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvojne i investicione projekte grada Kikinde prilikom obilaska radova čija se finalizacija očekuje u julu mesecu, rekao da je septembar mesec realno vreme kada prodavci mogu da očekuju useljenje:

-” Rokove smo pomerali iz opravdanih i objektivnih razloga, pre svega zbog korone, vanrednog stanja, poremećaja na tržištu, problema sa uvozom i mi smo sa tim problemima morali da se nosimo kolko je to moguće, brzo, a da sa tim ta brzina ne ide na uštrb kvaliteta. Imali smo i određene probleme sa susednim objektima, trebalo je izvršiti određenu zaštitu istih, a to je podrazumevalo određeno predprojktovanje i sve je to uticalo da se rokovi promene. Ipak, oni su i dalje u zakonskim okvirima, nisu probijeni, a poslednji rok za završetak radova je 30. jun. Problem sa kojim se trenutno suočavamo je uvoz lifta i on će biti izvršen 15. jula sa čim je saglašena Uprava za kapitalna ulaganja, jer to su situacije na koje mi ne možemo da utičemo, svetska je kriza. Nakon postavke lifta uslediće završni radovi na podovima koji podrazumevaju izradu štampanog betona, tako da će investitori u toku jula meseca završiti svoj deo posla. Ono što nas očekuje i što je u nadležnosti JP “Kikinda” to su radovi na izgradnji parkinga koji nisu predviđeni projektom. Planirano je asfaltiranje u Ulici Vojvode Putnika i sam deo Gradskog trga koji takođe traži rekonstrukciju, u Ulici Branka Radičevića gde se još uvek nalaze tezge. Možda je i nezahvalno reći, ali ako se napregnemo, septembar mesec realno je vreme kada prodavci mogu da očekuju useljenje na nove tezge. Trg nije realno da se završi u celosti, ali će sigurno imati prilaz kako bi ljudi i sa te strane mogli da uđu na pijacu. JP ,,Kikinda” u obavezi je da završi radove oko unutrašnjeg enterijera, tako da će sve biti spremno za useljenje. Ubeđen sam da će Kikinda dobiti velelepnu tržnicu” – izjavio je Vukmirica.

Ukupna vrednost kompletne investicije je 240 miliona sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja, dok je oko 50 miliona iz budžeta grada Kikinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *