June 22, 2021
aktuelno

Dnevni rezime za sredu, 9. jun – Kikinda Online News

Danas je sreda, 9. jun, a ovo je kratak pregled najvažnijih vesti koje su obeležile današnji dan.

  • Završni radovi izgradnje pijace i dalje su u zakonskim okvirima, iako su izvesna pomeranja rokova uz prethodno dobijenu saglasnost Uprave za kapitalna ulaganja kao glavnog investititora i grada Kikinde. Svetislav Vukmirica, pomoćnik gradonačelnika za razvojne i investicione projekte grada Kikinde prilikom obilaska radova čija se finalizacija očekuje u julu mesecu, rekao da je septembar mesec realno vreme kada prodavci mogu da očekuju useljenje.
  • U Kikindi je trenutno aktivno 44 slučajeva virusa COVID-19.
  • Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za proširivanje upotrebe Fajzer vakcine i na populaciju od 12 do 15 godina, izjavio je danas Pavle Zelić iz ALIMS-a.

On je u emisiji Uranak TV K1 rekao da srpski stručnjaci u Agenciji ali i sa više univerziteta rigorozno proveravaju svaki dostavljeni dokaze za upotrebu ove vakcine na toj populaciji.

  • Na osnovu zaključka Kriznog štaba, od sutra će biti dozvoljne posete studentskim domovima svima koji su potpuno vakcinisani.

Potpuno vakcinisanima se smatraju svi koji su primili jednu dozu AstraZeneca ili Johnson&Johnson vakcine ili dve doze bilo koje druge odobrene vakcine protiv kovida 19.

– Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Medveđi, Zrenjaninu, Svrljigu, Zaječaru, Šapcu i Somboru na tome što su prešli prag od više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva, ali je naglasila da zabrinjava to što je i dalje oko 48 odsto vakcinisanih u celoj Srbiji.

“Čestitam Medveđi, Zrenjaninu, Svrljigu, Zaječaru, Šapcu i Somboru koji su se pridružili gradovima i opštinama sa više od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva. Zabrinjava što smo, ukupno, i dalje na oko 48 odsto. Moramo bolje da bi vratili život”, navela je Brnabić na Tviteru.

– Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u Srbiju stigla nova isporuka vakcina “Fajzer-Biontek” protiv korona virusa.

Na Institut “Torlak” dopremljeno je još 83.070 doza vakcina.

– Od 5. do 9. jula održaće se prvi dečji Etno Kamp u organizaciji ADZNM “Gusle”ADZNM “za decu uzrasta od 6 do 12 godina. Sve informacije i prijave dostupne su putem brojeva telefona: 063-808-71-88 i 064-818-39-31.

– Šta podrazumeva  pravna pomoć, ko ima pravo na istu, kome se uopšte građani mogu obratiti za takvu vrstu usluge  i da li je ona zaista besplatna? Odgovore na ovakva i slična pitanja meštani Bašaida mogu da dobiju na tribini koja će u četvrtak, 10. juna sa početkom od 17 sati biti održana u MZ Bašaid. Tribina se organizuje u okviru projekta Grupe B1 “Budi jedan od aktivnih”, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije kroz MATRA program.

Foto: Instagram/@ritamevrope

– Ambasador Kraljevine Norveške u Beogradu, Njegova ekselencija Jern Eugen sastao se sa direktorom TV programa ” Srbija u ritmu Evrope” Igorom Karadarevićem i izvršnim direktorom “Srbije u ritmu Evrope” Davidom Makevićem u ambasadi Kraljevine Norveške u Beogradu. Njegova ekselencija Jern Eugen oduševljen je predstavnicima grada Kikinde i Kraljevine Norveške u okviru najvećeg dečijeg televizijskog formata “Srbija u ritmu Evrope” koje će od septembra biti prikazano na kanalu Prve TV. Ambasada Kraljevine Norveške nastaviće da pruža podršku deci Srbije i podstiče ih da se unapređuju u svojim talentima.

– U Srbiji se sutra pre podne očekuje pretežno sunčano vreme. Sredinom dana i poslepodne promenljivo oblačno, sa kratkotrajnom kišom. U Kikindi sutra delimično oblačno. Minimalna dnevna 13, maksimalna dnevna 27 stepeni.

Izvor: Kikinda News, Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *