June 22, 2021
Uncategorized

Istorijski uspeh: Polaznici RCT ,,Dušan Vasiljev” najbolji u celoj zemlji – Kikinda Online News

Nakon pet godina i više nego uspešnog rada, šest polaznica RCT ,,Dušan Vasiljev” ostvarile su najbolji plasman u celoj našoj zemlji na takmičenjima u Pančevu i Čačku i to su do sada najbolji rezultati u dosadašnjem autonomnom radu centra. Tijana Karić, Irina Ilić, Ivana Gligić, Aleksandra Ćurčin i Jelena Lovrić pokazale su zavidno znanje iz srpskog jezika, hemije, istorije, psihologije i geografije, dok je trinaestogodišnja Dajana Mirkov učenica OŠ. ,,Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa jedina uspela da ostvari plasman u celoj zemlji na takmičenju iz srpskog jezika gde je osvojila treće mesto:

-” Testovi sa kojima su se devojke ove godine suočile ne da nisu bili lakši, nego su u nekoj meri bili i teži i time je postignut rezultat svakako za nas i značajniji. Posle pet godina, možemo da konstatujemo da smo na nekim oblastima postali jednostavno neuništivi. Kada je reč o učenicama Gimnazije, Ivana Gligić i Irina Ilić jedine u svojoj generaciji imaju republičke nagrade na takmičenjima koje propisuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Pet godina radimo sa decom koja su zainteresovana da se bave naukom na najvišem mogućem nivou kada je njihov uzrast u pitanju, a ja lično nemam reči da se zahvalim profesorima i mentorima kako su oni izgurali prethodnih godinu i po dana u teškim epidemiološkim uslovima i onlajn nastavi” – izjavio je rukovodilac RCT ,,Dušan Vasiljev”, dr Srđan Srdić.

Ivana Gligić, učenica završnog razreda Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” na Republičkom takmičenju iz psihologije osvojila je prvo mesto, a njen naučno-istraživački rad na temu ” Izraženost perfekcionizma kod mladih i korelacija perfekcionizma i anksioznosti” prema odluci žirija proglašen je za najbolji:

-” Moja iskustva na ovom takmičenju su zaista prelepa i veoma mi je drago što se moj trud isplatio i što sam uspela da osvojim ovakvu nagradu. Psihologija je nauka koja obuhvata sve stvari koje mene interesuju, a u pitanju je pre svega čovek i praktični deo psihologije gde pomažemo ljudima kroz terapiju i to je ono čime bih želela da se bavim. Plan mi je da upišem psihologiju u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu i ovo takmičenje je za mene veliki korak ka ostvarenju tog cilja” – rekla nam je Ivana. Profesorica istorije u Gimnaziji ,,Dušan Vasiljev” i jedan od mentora Regionalnog centra za talente, Dragana Francuski osvrnula se na uspeh Irine Ilić koja već dve godine osvaja treće mesto na takmičenju:

-” Zaista nismo imali takvog đaka da je osvojio dve nagrade za pet godina, što je najveći uspeh do sada. Što se tiče mentorskog rada jako smo lepo sarađivali, lako smo se dogovorili oko teme, saradnje i same pripreme za takmičenje. Trudii smo se da odaberemo lokalne teme u cilju promocije našeg grada, a veliku pomoć dobili smo i od Istorijskog arhiva i Muzeja” – izjavila je profesorica istorije Dragana Francuski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *