June 16, 2021
aktuelno

Pravo sa Zlatibora: Četiri zlatne i dve bronzane medalje za takmičare SU “Apolo” – Kikinda Online News

Takmičari Streličarskog udruženja “Apolo” nastupili su u nedelju 16. maja na Otvorenom kupu Zlatibora u Field streličarstvu na Zlatiboru. Field je tip takmičenja na kojem se gađa 12 meta u dva kruga sa po tri strele na različitim distancama i položajima na otvorenom prostoru. Takmičenje je bilo izuzetno zahtevno imajući u vidu da se održavalo na 900m nadmorske visine po brdovitom terenu i po vrlo promenljivom vremenu. Na takmičenju je nastupilo oko 50 takmičara iz cele Srbije, a naši sugrađani osvojili su ukupno 6 medalja – 4 zlatne i dve bronzane.

SU “Apolo” je nastupio sa 9 takmičara i to je, do sada, najbrojniji nastup naših takmičara na takmičenjima van Kikinde, te stoga ovo sportsko udruženje upućuje zahvalnost Gradskoj upravi grada Kikinde koja podržava njihov rad kroz finansiranje redovnog godišnjeg programa.


Rezultati su sledeći:

Đorđe Mišković i Danijel Mikan su sa istim brojem upucanih poena, olimpik stilom u kadetskoj kategoriji osvojili su po jedno zlatno odličje.
U kategoriji juniorki, olimpik stilom najsjajnijim odličjem zasijala je takmičarka Sara Zamurović, dok se medaljom istog sjaja, u stilu goli luk, u kategoriji veteranki okitila naša sugrađanka Sonja Šimom. U kategoriji veterana, olimpik stilom, po jednu bronzanu medalju osvojili su Jožef Olah olimpik stilom, kao i Ljubomir Zamurović, u stilu instiktivni luk.

Seniori Zaviša Lučić i Goran Nedomački kao i veteran Dragan Čobić imali su zapažen učinak u stilu olimpijski luk. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *