June 16, 2021
aktuelno

Rukometaši “Kikinde Grindex” remizirali sa “Šamotom”, sledećeg vikenda odluka o opstanku u ligi – Kikinda Online News

Rukometaši “Kikinde Grindex” remizirali su u 13. kolu play out faze ARKUS rukometne lige Srbije sa ekipom “Šamota 65” iz Aranđelovca rezultatom 26:26 (15:17) na domaćem terenu u hali SC “Jezero”. Sudbina opstanka u ligi naših sugrađana biće poznata narednog vikenda, kada kikindski “Grindeksovci” putuju u Beograd, ekipi “Obilića”.

-” Jako teško smo ušli u ovu utakmicu, pod bremenom da moramo i nismo se najbolje snašli. Čitavo prvo poluvreme jurili smo talas na kojem ćemo utakmicu da odradimo do kraja. U drugom poluvremenu smo ga negde i pronašli, gde smo poveli sa golom razlike, nismo mogli da se odlepimo, a sa igračem više napravili smo par grešaka i tako dozvolili preiskusnoj ekipi “Šamota” da ode na prednost koja im je bukvalno i garantovala iks. Ostali rezultati koji su nam se desili, isto sa ovim bodom, ili sa dva, u istoj smo situaciji. Zadnje kolo će sve rešiti, a nama ostaje da kao pravi ratnici završimo ovo vojevanje na jedan častan i pošten način” – izjavio je nakon utakmice, trener MRK “Kikinde Grindex” Miljan Stanić.

Sedam golova za “Kikindu Grindex” postigao je Stanimir Komarek, Nikola Vrgović je pet puta bio precizan, dok su četiri puta loptu za protivničku mrežu zalepili Dragan Tubić i Đorđe Gamber. Milan Lisica tri puta upisao se u listu strelaca, dok su tri pogotka postigli Ljubomir Golić, Boško Marinković i Nikola Stanković. Podjednako dobar učinak na utakmici pružili su i Luka Panić, Miloš Knežević, Vuk Kosanović, Mirko Kenjalo, Slavko Miškov i Uroš Prodanović.

-” Utakmica je bila dosta dramatična i teška, puna pritisaka. Mogu samo da kažem da sam ponosan na svoju ekipu. Igramo od početka play auta sa pritiskom, jurimo, stižemo, dosta smo uspeli da popravimo igru dolaskom novog trenera. Borili smo se koliko smo mogli, nismo svoje šanse uspeli da iskoristimo na pravi način, i na kraju ipak je nerešen rezultat. Možemo da budemo zadovoljni bodom, moramo da idemo na pobedu u narednoj utakmici da bi ostvarili svoj cilj, a to je opstanak u ARKUS ligi” – dodao je Nikola Stanković iz MRK “Kikinde Grindex”.

Sa 13 osvojenih bodova, baš kao i subotički “Spartak” i zrenjaninski “Proleter” rukometaši “Kikinde Grindex” sledećeg vikenda očekuje odlučujuća utakmica sa “Obilićem” u prestonici.

Foto: Miroslav Lukić i Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *