June 16, 2021
aktuelno

Vredna donacija kompanije “Le Belier” kikindskom Zavodu za javno zdravlje – Kikinda Online News

Radi efikasnijeg vođenja evidencije, ali i vakcinacije na terenu, Paskal Marmou, direktor privrednog društva “Le Belier Kikinda” danas je kikindskom Zavodu za javno zdravlje uručio vrednu donaciju u vidu IT opreme, obezbeđene uz posredovanje Grada Kikinde. Vrednost opreme je u iznosu preko 200.000 dinara.

-” Srećan sam što sam ovde, u Kikindi smo 18 godina i “Le Belier” je do sada pokazao dobru partnersku saradnju sa gradom Kikindom. Ovom donacijom, želimo da podržimo proces vakcinacije koja se sprovodi u Kikindi, i u ovom izazovnom vremenu, drago nam je što smo u mogućnosti da pomognemo. Zahvalio bih se gradu Kikindi i svim medicinskim radnicima koji čuvaju naše zdravlje i zdravlje onih koje volimo” – izjavio je Marmou.

“Le Belier” u Kikindi trenutno zapošljava više od 500 radnika , a uručenom donacijom još jednom je opravdala epitet društveno odgovorne kompanije koja pomaže svojoj lokalnoj zajednici:

Lokalna samouprava kao posrednik upućuje ogromnu zahvalnost “Le Belieru” koji brine o svojim zaposlenima, i što apsolutno razume potrebe svoje lokalne zajednice. U nekoliko navrata ova kompanija je već donirala vrednu opremu i učestvovala zajedno sa drugim firmama u opremanju Školskog i Dečijeg dispanzera, ali i sale za fizikalnu terapiju” – podsetio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Direktorica Zavoda za javno zdravlje dr Sandra Radlović zahvalila se na uručenoj donaciji u vidu računarske opreme vrednosti preko 200.000 dinara koja će olakšati rad prilikom obrade podataka:

-” Oprema će sasvim sigurno, doprineti bržem i efikasnijoj evidenciji vakcinisanih lica kako u selima, tako i u gradu kao i u obradi podataka o broj testiranih i obolelih od kovida 19. Kompanija “Le Belier” odavno je u našoj sredini poznata kao kompanija sa visokim stepenom društvene odgovornosti,a ovom donaijom, indirektno će doprineti daljem sprečavanju širenja virusa kovid 19, jer što se veći broj ljudi bude vakcinisao, pre ćemo izaći iz epidemije” – ukazala je Radlović.

Od početka godine na teritoriji celog okruga na kovid je testirano je oko 7.500 građana, a načelnica Centra za prevenciju i kontrolu bolesti pri kikindskom Zavodu za javno zdravlje dr Tatjana Pecarski istakla je da je do sada vakcinisano oko 30 odsto punoletnih građana:

-” Na teritoriji grada Kikinde trenutno je aktivno oko 500 slučajeva virusa kovid 19. Inače, trenutno se mogu vakcinisati samo punoletni građani, iako je u toku izmena pravilnika. 5.000 sugrađana čeka drugu dozu vakcine, tako da će taj procenat biti negde 40 odsto. Imunizacija ide dobrim tokom, međutim ne i dovoljno da bolest svedemo na pojedinačne slučajeve. Potrebno je dostići 70 odsto vakcinisanih da bismo kovid 19 mogli dovesti pod kontrolom” – ukazala je dr Pecarski.

Vakcinalni punkt u Udruženju penzionera danas radi do 16 časova, petak, subota i nedelja neradni su dani zbog praznika, a već u ponedeljak od 8 ujutru vakcinalni punkt nastavlja sa imunizacijom sugrađana. Na raspolaganju su sve vakcine Fajzer, Sinofarm, Sputnjik V i Astrazeneka kojih ima u dovoljnom broju i za nezakazane građane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *