May 9, 2021
aktuelno

150 štedljivih sijalica za kikindske penzionere – Kikinda Online News

Povodom Dana planete Zemlje Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda uručio je 150 štedljivih led sijalica Udruženju penzionera koje će potom biti predate korisnicima u Bantaskom Velikom Selu, Mokrinu, Bašaidu i Sajanu:

Foto: Grad Kikinda

– ” Penzioneri su u globalu veoma štedljiva populacija i vode računa o svemu, pogotovo kada je u pitanju električna energija, pa nije neubičajno da se često čuju priče od naših korisnika kako gase sijalice tamo gde nema potrebe da svetlo bude uključeno. Sa Gradskom upravom imamo zaista odličnu saradnju i često nam izlaze u susret. Sijalice će biti distribuirane članicama mesne organizacije penzionera kako bi se i na taj način dalje popularizovala štednja energije” – izjavio je Milan Periz, predsednik Gradskog udruženja penzionera.

Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda ukazala je na značaj brige o našim najstarijim sugrađanima kroz ovakvu vrstu akcije:

-” Donaciju štedljivih led sijalica započeli smo još prilikom obeležavanja Dana energetske efikasnosti kada smo udruženju penzionera uručili 100 led sijalica koje su potom uručene našim najstarijim sugrađanima slabijih materijalnih mogućnosti. Sada smo kupili još dodatnih 150 sijalica za meštane sela, a možemo da najavimo i treću akciju i za stanovnike ostalih sela. Veoma je važno da vodimo računa o našim najstarijim sugrađanima jer su oni za nas veoma važna ciljna grupa, ali isto tako i da svi zajedno utičemo i da podižemo ekološku svest” – ukazala je Krnić.

Povodom obeležavanja Dana planete zemlje, sutra u 12:00 Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljprivredu i ruralni razvoj će na gradskom trgu kod Gradske kuće izložiti radove pristigle na foto i likovnom konkursu “Eko snaga grada” .

Foto: Grad Kikinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *