June 16, 2021
aktuelno

44 zaposlenih u PU ,,Dragoljub Udicki” potpisali ugovore za stalno – Kikinda Online News

Na svečanosti koja je večeras održana u vrtiću ,,Miki” 44 dosadašnja radnika zaposlena u Predškolskoj ustanovi ,,Dragoljub Udicki” potpisali su ugovore na neodređeno vreme i tako rešili svoje poslovno pitanje na duže staze. Jedna od njih je i vaspitačica Violeta Stojičić:

-” Na ovaj momenat čekala sam sedam i po godina, veoma je dirljivo, jako sam uzbuđena. Dugujem veliku zahvalnost ljudima koji su nam omogućili ovako nešto. Zaposlena sam kao vaspitačica u vrtiću “Kolibri” i ovim ugovorom sam definitivno zaokružila jednu za mene, ali verujem i za sve moje kolege, veoma važnu celinu” – izjavila je Violeta.

Predškolska ustanova ,,Dragoljub Udicki” trenutno broji 249 zaposlenih, a neki od radnika ove ustanove na stalno zaposlenje čekali su po četiri, pet, pa i trinaest godina:

-” Svi su oni bili na upražnjenim radnim mestima, svi su oni radni, vredni, strpljivo su čekali svoj momenat i dočekali. Nisu odustajali, zato što vole našu ustanovu, posao koji rade i znali su da će se taj rad i trud jednog dana i isplatiti, a to smo upravo danas i učinili” – dodaje direktorica PU ,,Dragoljub Udicki” Kristina Drljić.

Gradonačelnik Kikinde rekao je da će potpisavanje 44 ugovora za stalno radnicima zaposlenim u predškolskoj ustanovi dati dodatni podstrek i izvesnost za ono što će uslediti u narednim godinama:

-” Velika je stvar kada potpišete ugovor za posao na neodređeno vreme. Neki ovde čekali su po 13 godina i siguran sam da njima i njihovim porodicama ovo predstavlja veliki podstrek i izvesnost onoga što će se dešavati u narednim godinama, a to je da na jedan miran način mogu da osmišljavaju svoju budućnost ovde u Kikindi. Moj kompletan tim, Stanislava Hrnjak, Milena Živkov uticali smo na to da izlobiramo i stvarno objasnimo da su nam neophodna 44 radna mesta, izborili smo se za to, i nadam se da smo usrećili 44 porodice. Grad Kikinda nastaviće da se bori za svakog pojedinca i za svako radno mesto” dodaje prvi čovek grada Kikinde Nikola Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *