June 16, 2021
aktuelno

Gde god nađeš zgodno mesto, tu drvo posadi: Akcija sadnje nastavljena u dvorištu ” Naše kuće” – Kikinda Online News

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda nastavio je akciju prolećne sadnje. Ovoga puta, predstavnici Sekretarijata zajedno su sa korisnicima Centra za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Naša kuća” iz Kikinde radili su na parternom uređenju dvorišta samog kompleksa oko zgrade uz edukaciju o tome zašto je bitno i kako treba saditi drvo. U dvorištu ove ustanove posađeno je 20 sadnica kako lišćara, tako i četinara:

-” Osim ove aktivnosti koje ćemo imati u dvorištu, tu je i orezivanje i vađenje suvih stabala. Ovo je druga akcija od početka ove godine, radimo sa sadnicama koje smo dobili od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine, a dalji nastavak aktivnosti biće realizovan sredstvima grada. Naredna akcija je na gradskom trgu, a takođe danas se radi na pejzažnom uređenju Gradskog stadiona OFK ,,Kikinde 1909″. Osim ove, planirane su akcije na uređenju Dečijeg i Školskog dispanzera, ali i popune uličnih drvoreda i sadnice koje će biti podeljene seoskim mesnim zajednicama. Uz ovu, naredne nedelje počinje realizacija dugo očekivane akcije, atarski putevi odnosno podizanje vetroozaštitinog pojasa Mokrin – Padej. Vrednost ovog projekta je oko 12 miliona dinara sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine” – rekla je Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda.

U Centar za pružanje usluga socijalne zaštite ,,Naša kuća” trenutno boravi jedanaest korisnika zbog aktuelne epidemiološke situacije, dok je na spisku 33 – oje. Lepa akcija koja je danas organizovana u dvorištu njihove ustanove prevashodno ima za cilj da ulepša prostor u kojem korisnici provode svoje vreme, ali isto tako i da budu uključeni u sve aspekte gradskog života:

-” Sekretarijat za zaštitu životne sredine napravio je za nas jedno lepo iznenađenje, mi smo podneli zahtev oko uređenja našeg dvorišta i doneli nam oko dvadesetak stabala. Ono što je nama jako značajno jeste to da naši korisnici budu u kontaktu sa svim aspektima onoga što čini jedan gradski život, pa i ovo uređenje prostora u kojem oni borave i ovo je idealna prilika da ga samo još malo ulepšamo” – dodaje Cecilija Šajber, direktorica ,,Naše kuće”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *