July 29, 2021
aktuelno

Održan prvi ,,Ludaja kup” u streličarstvu u SC ,,Jezero” – Kikinda Online News

U organizaciji Streličarskog udruženja ,,Apolo” proteklog vikenda u hali Sportsko-rekreativnog centra ,,Jezero” održan je prvi ,,Ludaja kup” u streličarstvu. Takmičenje je okupilo 122 učesnika iz 18 klubova koji su se nadmetali u više kategorija. Zbog velikog broja prijavljenih takmičara, prvi ,,Ludaja kup” bio je podeljen u dva dela:

-,, Ovo naše takmičenje dobra je provera pred državno prvenstvo koje će narednog vikenda biti održano u Temerinu. Ovo je prvi Kup koje je organizovalo naše udruženje, a dalji planovi su nam da napravimo i autdor takmičenja olimpijskog streličarstva, gde ćemo se predstaviti disciplinu koja se gađa na Olimpijskim igrama, krajem jula i to će biti prvo takmičenje tog tipa u Kikindi” – izjavio je Zaviša Lučić, trener SU ,,Apolo”.

-,, U ovom sportu sam malo više od tri godine i zaista je jako teško bilo organizovati ovaj turnir jer se prijavio veliki broj takmičara, a mi se nismo nadali tolikom odzivu. Ne pamtim kada je na nekom takmičenju za ove tri godine bio toliko odziv sem na državnom prvenstvu. Prošle godine sam se takmičila u kadetskoj kategoriji kada sam i proglašena za najbolju takmičarku Srbije, a ove godine se nadmećem u juniorskoj konkurenciji” – rekla je Sara Zamurović, takmičarka SU ,,Apolo”.

Grad Kikinda prepoznat je kao grad sporta, a kikindska lokalna samouprava nastavlja sa praksom da podržava sportske manifestacije koje se održavaju u našem gradu:

-,, Takmičenje koje je okupilo 122 učesnika iz 18 klubova veoma je značajno za naš grad,a ujedno i prvo je zvanično takmičenje u organizaciji SU ,,Apolo”, a nalazi se i na godišenjem kalendaru Streličarskog saveza Srbije. Velika je čast imati uspešne streličare koji su gosti našeg grada i koji predstavljaju uzor mladim takmičarima, gde im prezentuju svoju veštinu i znanje u ovom sportu, a to je svakako i Ognjen Nedeljković, državni rekorder i rekorder Evropskih igara u Minsku prošle godine. Samo SU ,,Apolo” predstavlja značajno udruženje za naš grad sa preko dvadeset članova gde jednu četvrtinu čine pripadnici ženske populacije gde su oni takmiče u pionirskoj, kadetsoj i seniorskoj konkurenciji uz dva licencirana trenera, a u svom sastavu imaju i slabovide članove koji rade pod stručnim nadzorom trenera i predstavljaju jednu složnu streličarsku porodicu. Takmičari osvajaju zapažene rezultate, osvajaju medalje i na taj način predstavljaju realnu osnovu za budućnot ovog kluba i na lep način prezentuju naš grad” – izjavio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

Foto: Kikinda News, Grad Kikinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *