June 24, 2021
aktuelno

Nestor Iličin trijumfovao na Svetskom kvizing takmičenju – Kikinda Online News

U prostorijama SSŠ ,,Miloš Crnjanski” u Kikindi po treći put je održano Svetsko juniorsko prvenstvo u kvizingu u organizaciji Enigmatskog kluba ,,Kikinda” . Ove godine na takmičenju je učestvovalo osam učenika srednjih škola u juniorskoj konkurenciji za uzrast do devetnaest godina koji su se nadmetali kroz test celokupnog znanja koji je obuhvatio petnaest pitanja iz osam različitih oblasti standardne metodologije Svetske kvizing asocijacije. Treće mesto sa 41 poenom osvojio je Luka Mićić, sa 54 poena drugo mesto osvojio je Aleksandar Selimov, dok je prvo mesto i pobednički pehar osvojio učenik drugog razreda Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” Nestor Iličin koji je osvojio 57 poena.

-,, Po drugi put učestvujem na ovom takmičenju, koje je sada daleko bolje nego prošlog puta, kada sam bio četvrti. Sport i istorija su mi omiljene oblasti a inače volim da pratim kvizove i da rešavam enigmatiku” – rekao je Iličin.

-,, Po treći put smo bili deo Svetskog juniorskog prvenstva u kvizingu koje se i u svetu održava po treći put, a mi smo od početka uključeni u ovo. Takmičenje se istog dana i u isto vreme održava u više zemalja u svetu i više gradova a u našoj zemlji samo u Kikindi, Novom Sadu i Kragujevcu. Pitanja su ista kao i u celom svetu. Ove godine smo imali nešto slabiji odziv, ali oni koji su se pojavili su zaista i najbolji i zanimaju se za ovakve stvari” – rekao je Vanja Tomašev, koordinator takmičenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *