June 24, 2021
aktuelno

Izložba ,,Zagor iz našeg sokaka” u petak u Kulturnom centru – Kikinda Online News

U petak, 21. februara sa početkom od 19 časova u Kulturnom centru Kikinda biće otvorena izložba “Zagor iz našeg sokaka”.

Sadržaj ove izložbe će biti 100 originalnih strip ilustracija različitih domaćih autora i 25 originalnih strip tabli različitih italijanskih autora izdavačke kuće Bonelli nastalih u periodu od 1970-2019. godine u crno-beloj, tuš tehnici dimenzija A4 i A3 formata.

,,Zagor iz našeg sokaka“ je postavka crteža grupe strip autora iz svih republika i pokrajina bivše Jugoslavije, kao i originalnih strip tabli italijanskih autora, navodi se u saopštenju za medije od organizatora.

,, Zagor iz našeg sokaka“ predstavlja postavku zbirke crteža grupe autora, originalnih strip tabli, kolekcionarskih primeraka stripa i ostalih eksponata čiji je zajednički činilac univerzum Bonelijevog strip junaka Zagora-te-neja.  Zbirka crteža nastala je zahvaljujući ideji Miodraga Ivanovića Mikice i dobroj volji strip crtača sa ovih prostora. Kao što je čuvena „Zlatna serija“ izlazila na celoj teritoriji bivše SFRJ, tako su i u zbirci crteža zastupljeni autori iz svih bivših republika i pokrajina. Nazivu izložbe kumovao je Jovan Gvero prilikom njene premijerne postavke na „Novosadskom strip vikendu“ 2017. godine. Propratni sadržaj izložbe su retki kolekcionarski primerci stripova, kako sa ovih prostora tako i iz Italije, Grčke, Francuske, Brazila, Turske, Finske, Nemačke, Španije, Izraela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *