July 26, 2021
aktuelno

Muzičko veče u Muzeju čije trenutke je odnela večnost – Kikinda Online News

U svečanoj sali Narodnog muzeja u Kikindi održan je koncert simboličnog naziva Veče koje trenutke nosi u večnost. Da to zaista bude upravo takvo jedno veče, pobrinuli su se izuzetni učesnici ovog šestog po redu koncerta u Muzeju. Koncert su realizovali dugogodišnji prijatelji muzeja Ljiljana Sivčev i Vladimir Kovačević sa saradnicima.

-,, U ume učesnika i u svoje lično ime zahvalila bih se direktorici Narodnog muzeja Lidiji Milašinović i njenim saradnicima sa kojima imamo izuzetno iskustvo i saradnju i verujem da će ovo koncertno veče ostati upamćeno kao veče kvalitetne muzike i poetske reči. Ne zaboravimo, kada glazba potpuno utihne i reč pesnika, u srcu se i dalje čuje” – izjavila je pijanistkinja Ljiljana Sivčev.

-,, Nisam do sada učestvovala na ovakvim koncertima i manifestacijama. Gospodin Kovačević izrazio je želju da dobra i prava muzika dopre do onih koji znaju da to cene i ja sam zaista bila počastvovana učešćem, ali verujte puno mi je srce pogotovo zbog čijenice da su svi posetioci koncertno veče doživeli emotivno podjeednako kao i mi koji smo učestvovali u programu” – rekla je profesorica Marija Miljković koja je čitala svoju autorsku poeziju.

Iako ne nastupa često u našem gradu, istaknuta estradna umetnica Gordana Adamov Lana koncertno veče u Muzeju obojila je posebnim emocijama, uz muzičku pratnju svog supruga Žarka na harmonici i klavirsku pratnju Vladimira Kovačevića. Lani je nedavno na intenacionalnom folk festivalu ,,Filigrani” u Makedoniji uručeno priznanje za životno delo:

-,, Smatram sebe pravom Kikinđankom. Uprkos svim popularnostima i putovanjima, obišla sam sve kontinente, ali ostala sam ipak verna Kikindi. Po prvi put sam se zaljubila u Kikindi, u ljude, u grad kao grad, u sve ljude koji me doživljaju za svoju. Kada god me neko pozove, uvek se rado odazovem pozivu a posebno kada je to u mom gradu. Izvela sam neke pesme koje sam pevala kada sam bila mala što mnogi ljudi ne znaju i misle da pevam samo jednu vrstu muzike. Za mene je muzika sve, volim da pevam i da na taj način kroz muziku filtriram neke svoje emocija, a pevati neku pesmu bez emocije to je kao čovek bez duše” – izjavila je Lana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *