September 22, 2021
aktuelno

Nadmetanje guskova u Mokrinu: U finalu Cezar protiv Arpada – Kikinda Online News

Održane su polufinalne borbe 34. Svetskog porvenstva u nadmetanju guskova u Mokrinu, posle kojih su poznati finalisti okršaja koji je zakazan za nedelju 23. februar.
Lanjski šampion Cezar, vlasnika Aleksandra Maluckova za protivnika će imati Arpada iz jata Željka Radakovića.

Kvalifikacione borbe guskova u seniorskoj konkurenciji počele su 15. decembra, a kao i do sada nadmetanja se održavaju još u konkurenciji dvogodaca i juniora. Ove sezone u sve tri konkurencije učestvovalo je 114. guskova, koji na megdan izlaze u pratnji jata gusaka koje predvode.

Polufinalne borbe guskova u nedelju po zubatom suncu potrajale su između 13 i 14 minuta i prema rečima predsednika Udruženja “Belo pere” Živice Terzića opravdale su očekivanja poklonika ovih nadmetanja koje se održavaju od 1986. godine i zvanično ih je kao baštinu registrovao i UNESKO.

Šampion Cezar u polufinalu nije dozvolio iznenađenje pa je primorao protivnika Porzinkisa, vlasništvo Mirka Malogajskog, da podvije kljun. U drugom polufinalnom okršaju pobednik lige dvogodaca Arpad, nadvisio je Tufnicu, lanjskog polufinalistu u seniorskoj konkurenciji, čiji je gazda takođe Željko Radaković. Arpad se pokazao spremniji i kočoperniji.

Izvor: RTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *