September 23, 2021
aktuelno

Raspisan konkurs Pokrajine Vojvodine: 15 miliona dinara za ribarstvo i stočarstvo, podsticajna sredstva i za poboljšanje kvaliteta mleka – Kikinda Online News

Pokrajina Vojvodina preko javnog konkursa dodeliće ukupno 15 miliona dinara za podizanje novih ribnjaka i rekostrukciju postojećih, objavljeno je danas. Cilj konkursa je unapređenje korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta kako bi se unapredilo ribarstvo u Vojvodini.

Sredstva će biti usmerena za podizanje rastilišta, mladičnjaka, tovilišta, zimovnika, izlovnih i obodnih kanala na površinama ne većim od 50 hektara i ne manjih od hektar.

Za pokrajinsku podršku mogu konkurisati privredna društva i zemljoradničke zadruge do 15. marta.

Autonomna pokrajina Vojvodina ponudila je preko konkursa podsticaje za poboljšanje stočarske proizvodnje u cilju poboljšanja kvaliteta mleka i mesa.

Za sufinansiranje potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mesa i mleka ponuđeno je ukupno 15 miliona dinara.

Bespovratna sredstva mogu biti u iznosu do 60 procenata ukupne vrednosti investicije, odnosno od 200.000 dinara do 2,2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju preduzetnici i pravna lica, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Vojvodine a rok za podnošenje prijava je 6. mart.

Pokrajina Vojvodina ponudila je sufinansiranje u vrednosti od 70 miliona dinara proizvođačima vina i rakije za investicije u opremu.

Cilj konkursa je nabavka opreme za povećanje prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanje seoskog stanovništva.

Za pokrajinska novčana sredstva mogu aplicirati preduzetnici i pravna lica, nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava, a dobijeni novac se ne vraća.

Prijave za pokrajisku podršku mogu se podneti najkasnije do 6. marta.

Pokrajina Vojvodina dodeliće putem konkursa 45,2 miliona dinara za unapređenje stanja populacije divljači i staništa, opremanje lovišta i praćenje stanja pojedinih vrsta.

Od te sume ukupne 20,5 miliona dinara su bespovratna sredstva koja će biti utrošena za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lovnih i tehničkih objekata i za projekat tehnološkog postupka za veštačku proizvodnju zeca.

Deo od preostalih 24,6 miliona dinara namenjen je potrebama korisnika lovišta popt nabavke mopeda, terenskih vozila, digitalnih kamera, uređaja za noćno osmatranje.

Prijave za pokrajinsku podršku mogu se podneti do 15. marta.

Pokrajina Vojvodina će preko konkursa sa ukupno devet miliona dinara sufinansirati i nabavku priključne mehanizacije, mašina i opreme za organsku proizvodnju.

Pravo da konkurišu za bespovratna sredstva imaju fizička lica, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava.

Pokrajinski konkurs je otvoren do utroška sredstava, zaključno sa 6. martom.

Izvor: RTV, Tanjug

Izdvojena slika: Agroklub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *