June 24, 2021
aktuelno

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio Kikindu – Kikinda Online News

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Kikindu, gde je sa domaćinom, gradonačelnikom Kikinde Pavlom Markovim posetio Osnovnu školu ,,Žarko Zrenjanin” kao i stadion OFK ,,Kikinda 1909″.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno je sa kikindskom lokalnom samoupravom izdvojio sredstva u visini od 4.585.000 dinara za rekonstrukciju krova fiskulturne sale u ovoj obrazovnoj instituciji. Ovo nije jedini projekat koji Pokrajinska vlada realizuje sa gradom Kikindom vezan za sanaciju, adaptaciju, opremanje i izgradnju sportskih objekata i sportske infrastrukture:

-,, Sada kada je krov praktično završen i rekonstruisan, možemo da krenemo i sa rekonstrukcijom parketa i da opremimo salu neophodnim rekvizitima za što kvalitetnu nastavu fizičkog vaspitanja. Ovu salu dosta koriste i klubovi, tako da je za nas od izuzetnog značaja da idemo prema našem strateškom opredeljenju, a to je da je školski sport osnovna baza za razvoj sporta i da našoj deci pružimo što bolje uslove” – izjavio je tom prilikom Batez, podsetivši da je Sekretarijat samo u prošloj godini za sport i omladinu za 25 projekata izdvojio 13,5 miliona dinara u šta spada rekonstrukcija sportskog terena u OŠ. ,,Vuk Karadžić”, rekonstrukcija krova na fiskulturnoj sali Osnovne škole ,,Jovan Popović”, i pokrenut je zajednički projekat izgradnje, sanacije i adaptacije fudbalskog stadiona u Banatskom Velikom Selu.

-,, Škola ima 561 učenika i sem nastavnih, u školi se održava i niz drugih vannastavnih aktivnosti gde je uključen veliki broj klubova – odbojkaški klub, stonoteniski i teniski klub. Fiskulturna sala radi od jutra do mraka, i mi se zaista trudimo da i učenicima i sportskim klubovima gde su naši učenici pružimo što bolje uslove za rad” – rekao je Tihomir Farkaš, direktor OŠ. ,,Žarko Zrenjanin”.

-,, Svi ovi projekti koji su realizovani u prethodnom periodu su od velike važnosti pre svega jer se ređe gledaju, ali uzeći u obzir da je fiskulturna sala u OŠ. ,,Žarko Zrenjanin” jedna od najvećih u celoj Kikindi, gde deca i klubovi koriste ovu salu i gde u prethodne četiri decenije nije mnogo toga unapređeno, tu se i vidi važnost za našu društvenu zajednicu. Ove godine počeće i rekonstrukcija prozora u školi čime ćemo praktično zaokružiti rekonstrukciju celokupne škole i podići je na drastično viši nivo. U cilju nam je da ovaj krov bude završen, kako bismo mogli da nastavimo dalje sa svim ostalim radovima koji slede” – poručio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Svoju posetu Kikindi, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez nastavio je obilaskom stadiona jednog od najstarijih fudbalskih klubova na teritoriji grada – OFK ,,Kikinda 1909″:

-,, Ovaj i gradski klub je za nas od velikog interesa, a i od lokalne samouprave delegirano je kao pitanje podrške sanacije ovog stadiona. Sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinska vlada su podržali izgradnju zalivnog sistema za ovaj fudbalski stadion u vrednosti od 2.820.000 dinara, a klub je podržan i preko drugog Konkursa sekretarijata za sport i omladinu gde je obezbeđena oprema neophodna za trenažni proces u vrednosti od 350.000 dinara” – rekao je Batez tom prilikom.

-,, Glavna želja nam je da ulažemo u mlađe kategorije i da ta deca kada stasaju postaju prvotimci ovog kluba. Našu želju i napore prepoznala je i lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za sport i omogućili su nam i pomogli mnogo” – kazao je Dragan Felbab, predsednik Skupštine OFK ,,Kikinda 1909″.

Stanje fudbalskih stadiona kikindska lokalna samouprava stavlja na posebno mesto prioriteta kada su u pitanju sportske aktivnosti klubova:

-,, Gradski stadion kao važno mesto okupljanja, velike istorije i svega što fudbal nosi sa sobom, prepoznata je potreba i važnost budućih projekata, rekonstrukcije samog stadiona i počinjemo sa radovima na zalivnom sistemu kako bi i predstojeća sezona mogla da se poboljša, kao i kvalitet trave i samog stadiona i mislim da je to odličan početak uvažavajući buduće planove” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *