September 22, 2021
aktuelno

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov prisustvovao konferenciji ,,Vojvodina u 2020.” – Kikinda Online News

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov prisustvovao je danas na konferenciji „Vojvodina u 2020.“ koju organizuju kompanija „Color Media Communications“ i magazin „The Economist“, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade. Evropska budućnost Vojvodine, Srbije i zapadnog Balkana, Regionalna saradnja privrede Vojvodine, poljoprivreda i zdravstvo u Vojvodini bile su samo su neke od tema konferencije. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov je učestvovao u panelu “Učimo jedni od drugih, razgovor čelnika vojvođanskih gradova i opština”.

Bez obzira na političke opcije, saradnja između lokalnih samouprava mora biti veoma intenzivna, ocenjeno je na današnjem sastanku u Skupštini APV.

U diskusiji su učestvovali i gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik opštine Кula Damjan Miljanić.

– Ovo je već drugi put da nas okuplja Кonferencija koja je dobro osmišljena, a na Panelu smo izneli viđenja o tome kakav je položaj naših gradova i opština i koju ulogu imaju u procesima za poboljšanje kvaliteta života građana. Kroz razgovore sa kolegama iz Кikinde, Sombora, Inđije i Kule, i kroz razmenu iskustva, verujem da će diskusija biti dobra. Jedinice lokalne samouprave treba da budu uključene u ovakave događaje jer smo najbliži građanima u odnosu na druge nivoe vlasti i prvi na usluzi i mnogo toga zavisi upravo od opština – rekao je tom prilikom novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

Prošle godine nezaposlenost u Vojvodini smanjena je sa 112.000 na nešto manje od 100.000, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i dodao da je cilj da se u narednom periodu stopa nezaposlenosti smanji na šest odsto, što bi, kako je rekao, bio istorijski uspeh.

Foto: Pokrajinska vlada i „Color Media Communications “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *