July 26, 2021
aktuelno

Počela je obuka za turističke vodiče u CSU – Kikinda Online News

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje u Kikindi danas je počela obuka za lokalne turističke vodiče. Dvadesetak polaznika će se tokom ovog i narednog vikenda kroz posebnu metodologiju upoznavati sa turističkim potencijalima grada i okoline:

-,, Grad Kikinda već nekoliko godina za redom intezivno radi na razvijanju turističkih potencijala samog grada i okoline sa ciljem da strateški Kikindu pozicionira kao jednu atraktivnu turističku destinaciju. U okviru takvog strateškog pristupa se i realizuju ovakve obuke prezentovajući sve turističke potencijale koje naš grad nudi, i prilagođena je uslovima samog rada. U ovaj projekat uključena je i Nacionalna služba za zapošljavanje zato što je ovakva obuka prepoznata kao jedan od vidova podrške samozapošljavanja. Nakon završene pripreme, polaznici će biti u prilici da polažu za nacionalnu licencu na osnovu koje mogu da polažu za lokalnu licencu” – rekla je Nataša Gligorijević, direktorica ,,Prospere”.

-,, Svako ko želi da proširuje svoju turističku ponudu i promociju mora da edukuje sugrađane koji svojim doprinosima žele da pomognu svemu tome i iz tog razloga je ova obuka i organizovana. Manifestacija je sve više, Odsek za razvoj poslova grada se trudi da Kikindu turisti prepoznaju po što je većem broju manifestacija i interesantnih događaja. Nekad je to arhitektura, nekad mesto gde se pije dobra kafa ili gde se održava koncert, a cilj svih nas je da svi koji jednom svrate u Kikindu, da ponovo požele da se vrate” – dodala je Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova grada Kikinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *