September 18, 2021
aktuelno

Košarkaši ,,Velike Kikinde” savladali ekipu iz Beočina – Kikinda Online News

Da su protekle pripreme za nastavak prvenstva u Drugoj muškoj regionalnoj košarkaškoj ligi sever urodile plodom, videlo se na terenu u hali sportskog centra ,,Jezero” gde su košarkaši ,,Velike Kikinde” u okviru utakmice 12. kola pobedom nad ekipom ,,Beočina” započeli nastavak prvenstva. To je ujedno bila i prilika da se gostujućoj ekipi naši sugrađani revanširaju za izgubljenu utakmicu iz jesenjeg dela. Košarkaši ,,Velike Kikinde” slavili su sa 66:63(26:23;26:24;17:13;17:11).

-,, Isto ovako teško je bilo i na gostovanju kod ekipe Beočina u prvom delu prvenstva. Borba je sada trajala do kraja, ali smo ipak na kraju pobedili, a veliki doprinos pobedi dao je iskusni Zeljković presudnim bacanjem. Ambicije su nam da ovaj deo prvenstva završimo bez poraza. Svesni smo da nas očekuju teži protivnici, ali ćemo se truditi i dati svoj maksimum da bude kako i očekujemo” – izjavio je Milan Dobranić, košarkaš ,,Velike Kikinde”.

Utakmica je od samog starta odavala epitet derbija što se i očekivalo, a košarkaši ,,Velike Kikinde” će se sasvim izvesno ovom pobedom naći u borbi za treće ili četvrto mesto na tabeli:

-,, Igrači su bili svesni tog uloga što se i videlo u igri, bili su dosta zategnuti, uz dosta grešaka i sa jedne i sa druge strane. Mi dalje nastavljamo sa treninzima i trudićemo se da greške koje smo danas zabeležili na terenu svedemo na minimum kako nam se iste ne bi ponavljale protiv nekih jačih protivnika”- izjavio je trener KK ,,Velika Kikinda” Mirko Bucalo.

U nastavku takmičenja košarkaše ,,Velike Kikinde” očekuje gostovanje u Apatinu, a potom na domaćem terenu dočekuju somborski ,,Joker”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *