September 23, 2021
aktuelno

Dodeljene plakete najboljim policajcima – Kikinda Online News

Devetorici pripadnika Policijske uprave u Kikindi danas je u svečanoj sali Severnobanatskog upravnog okruga načelnik okruga Nikola Lukač uručio priznanja za postignute uspehe u 2019. godini.

Efikasnim radom Policijske uprave Kikinda, tokom 2019. godine znatno je smanjen ukupan broj krivičnih dela za oko 20% , a u borbi protiv suzbijanja krimilatiteta takođe su ostvareni rezultati vredni pažnje:

-,, Najviše utičemo na imovinske delikte u pogledu smanjenja krivičnih dela krađa i teških krađa koje opterećuju naše sugrađane i ostale žitelje Policijske uprave. Taj broj krivičnih dela smanjili smo za oko 30% u odnosu na baznu vrednost iz 2018. godine kada smo negde u ovo vreme imali veliki broj razbojništava, ukupno 39 takvih dela, a 2019. našim proaktivnim radom i radom operativnih kriminalističkih inspektora smanjili smo broj razbojništava na 16, što govori da smo postigli izuzetan rad i u tom delu. Procenat rasvetljavanja krivičnih dela rasvetljavanja razbojništva smo podigli, tako da je on sada preko 90%” – rekao je načelnik Policijske uprave Kikinda Dušan Glišin kome je uručena plaketa za izuzetan doprinos u unapređenju stanja bezbednosti u Severnobanatskom okrugu.

Načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač smatra da treba nagraditi i pohvaliti one koji su bili najbolji u kikindskoj Policijskoj upravi i u službi građana:

-,, Bezbednost i sigurnost svih građana koji svakodnevno obezbeđuju pripadnici kikindske Policijske uprave najvažnija je stvar. Radili su predano i bili izloženi raznim izazovima i iskušenjima u toku prethodne godine i u tom pogledu zaštite građana i njihove imovine postignuti su sjajni rezultati koji zavređuju posebnu pažnju” – izjavio je Lukač.

Plakete su dobili: Saša Stojkov, Dragan Bajić, Siniša Šibul, Nikola Tomić i Nikola Uvrtačev. Za doprinos suzbijanju prometa i distribucije narkotika nosilac plakete je Dragan Đumić, Nikola Mihaljčić za suzbijanje nasilja i Branislav Babić za doprinos smanjenju stope kriminala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *