September 20, 2021
aktuelno

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov prisustvovao treningu rukometaša ,,Kikinde Grindex” – Kikinda Online News

Ove subote sa početkom od 18 časova, u hali Sportskog centra ,,Jezero” rukometaši ,,Kikinde Grindex” nastavljaju takmičenje u prolećnom delu prvenstva Arkus rukometne lige Srbije. Prvu utakmicu u prolećnom delu naši sugrađani igraju protiv ekipe ,,Dinama” iz Pančeva koja slovi za jednu od najboljih u prvenstvu. Tim povodom, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov prisustvovao je treningu rukometaša koji se pripremaju za predstojeću utakmicu i sezonu:

-,, Suštinski smo danas ovde kako bismo pokazali da postoji podrška grada, da rezultati koje ostvaruje RK ,,Grindex” su nešto čime se mi dičimo. Za nas su oni veoma važni jer se zahvaljujući njima i naš glas čuje u pozitivnom smislu i to je minimum koji možemo da učinimo. U prethodnom periodu smo pokazali da nam je važno da i oni klubovi koji ostvaruju visoke sportske rezultate dobiju jasnu podršku, ne samo kroz politiku grada koja je usmerena pre svega na široki dijapazon bavljenja sportom među mladima, već da prebacimo i na taj vrhunski nivo i da pokažemo da je gradu stalo da ima vrhunske klubove, kako zbog naših sugrađana, tako i onih koji ne žive ovde. Rukometni klub ,,Kikinda Grindex” je to i pokazao, a u nastavku sezone poželeo bih im da streme ka svom cilju i da nastave sa ovakvim tempom, kako bi ušli među prve četiri ekipe. Verujem da neće biti lako, uvažavajući da nismo velik grad, ali i pored određenih teškoća mi pokazujemo da i kao manji grad možemo da stanemo rame uz rame sa mnogo većima” – izjavio je Markov.

-,, Analizirajući prvi deo sezone mi smo u principu ustanovili gde su falinke i kako bi mogla da se poboljša igra. Ono što je nama konkretan problem jeste roster u smislu da nam fali jedan ili dva igrača. Mi smo dobili dva najveća dobitka – novog trenera Nedeljka Matića koji je nivo rada podigao na viši nivo i mislim da ti rezultati pojačanog rada neće biti odmah vidljivi, ali za naredne dve do tri nedelje mislim da će i to doći na svoje mesto. Drugi dobitak za nas jeste što je igrač Milan Lisica ipak ostao u našoj sredini,a njegovi ljudski i igrački kvaliteti itekako znače svima nama. Trudićemo se da odgovorno vodimo klub i dalje, i da pronađemo još jednog igrača na bekovskoj poziciji” – rekao je sportski direktor MRK ,,Kikinda Grindex” Vojislav Bulatović.

Pregovori koje je najbolji strelac kikindskog ,,Grindexa” Milan Lisica vodio sa drugim klubom nisu urodili plodom, pa će on i dalje braniti boje našeg grada:

-,, Pregovorili se nisu završili kako treba, pa su me kontaktirali čelnici ,,Kikinde Grindex” i ja sam se vratio u klub. Radujem se utakmicama i takmičarskim delom , pripreme se polako završavaju a utakmica protiv lidera na tabeli daju nam samo veći motiv da pred punom dvoranom dođemo do vrlo važne pobede za plej of” – izjavio je Lisica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *