September 18, 2021
aktuelno

Donirana nova ortopedska pomagala Gerontološkom centru – Kikinda Online News

Nemačko Udruženje građana ,,EFA” u saradnji sa udruženjm ,,Duga” iz Ade donirala su kikindskom Gerontološkom centru ortopedska pomagala u vidu hodalica na točkovima kao i štapove za hodanje.

Udruženje građana ,,EFA” naziv nosi po dokazanoj humanitarki Elizabet Fesl de Alemani koja već godinama unazad upućuje značajne donacije iz Nemačke u razne krajeve Srbije. Upravo zahvaljujući njenoj donaciji u saradnji sa organizacijama ,,Duga”, ,,EFA” i ,,Čila fon Bozelager” i prošle godine je na adresu kikindske Opšte bolnice uručena donacija u vidu kreveta, dušeka, stolica i različitih medicinskih pomagala. Ovog puta, deset rolatora i dvadesetak štapova za hodanje donirano je kikindskom Gerontološkom centru:

-,, U Nemačkoj postoji grupa ,,Čila fon Bozelager” koje okuplja ljude između 60 i 90 godina koji vrlo vredno sa doktorkom Elizabet Fesl de Alemani vrlo vredno i revnosno se obraćaju bolnicama i kroz međusobnu saradnju se sredstva pakuju u lagere i transportuju svuda gde je potrebna bilo kakva medicinska ili druga oprema. Ovo nije naša zadnja isporuka, uskoro stižu i kolica, a sva oprema koja je raspoređena u magacine biće donirana bolnicama, Domovima za stara lica, školama i predškolskim ustanovama” – izjavila je Vesna Civrić, ispred Udruženja građana ,,Duga” iz Ade, organizacije ,,Čila fon Bozelager” i ,,EFA”.

-,, Veliku zahvalnost dugujem Vesni Civrić, ovo je veoma značajan poklon za Gerontološki centar, za naše korisnike, a značajan je u tom smislu jer su ova pomagala nešto što naši sugrađani ne poseduju u svojoj imovini i kada svoje srodnike smeste u naš Centar suočavamo se sa tom vrstom problema. Zato je za nas ovakav vid pomoći veoma značajan i sigurno je da će olakšati život i kretanje naših korisnika” – rekao je direktor Gerontološkog centra Svetislav Vukmirica.

-,, Uvek mi je zadovoljstvo da ispred Severno-banatskog upravnog okruga zahvalim Vesni Civrić koja sarađuje sa lokalnim saamouprava kako okruga, tako i na teritoriji Republike Srbije već nekoliko godina unazad. Već desetak godina unazad oni doniraju razna pomagala za Zdravstvene ustanove, Gerontološke centre, i svuda gde su potrebna medicinska i druga pomagala. Juče je i zvanično u Opštoj bolnici Senta Vesna Civrić donirala krevete za Dečije odeljenje, tako da nastavljamo dalje ovaj trend, a sve ostalo što bude bilo potrebno kikindskom Gerontološkom centru ili drugim ustanovama, nadam se da će Vesna Civrić uspeti da obezbedi preko svojih organizacija” – rekao je načelnik Severno-banatskog upravnog okruga Nikola Lukač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *