September 18, 2021
aktuelno

Kikindsko Opšte Udruženje penzionera proslavilo Svetog Savu – Kikinda Online News

U prostorijama kikindskog Opšteg Udruženja penzionera, uz pesmu, kulinarske đakonije i himnu prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi obeležena je slava – Sveti Sava. Svečanosti su prisustovali brojni penzioniri iz raznih krajeva Vojvodine, predsednik Saveza penzionera Vojvodine Milan Nenadić, predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić, bivši kum slave Miodrag Bulajić, Član gradskog veća i novi kum – gradonačelnik Kikinde Pavle Markov. U duhu Svetosavlja i novog kumstva , prvi čovek Kikinde Pavle Markov kikindskom Opštem udruženju penzionera poklonio je simboličan poklon – televizor.

-,, Svim našim članovima kojih ima oko 7.000 čestitao bih našu slavu Opšteg udruženja penzionera, a danas smo se okupili tim povodom kako bismo na lep i dostojan način obeležili ovaj praznik. Velika nam je čast što nam je ovogodišnji kum slave gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, a posebno nam je drago zbog činjenice da su sa nama danas i naši brojni prijatelji iz drugih penzionerskim udruženja” – istakao je Milan Periz, predsednik kikindskog Udruženja penzionera.

-,, Velika mi je čast što se ove godine nalazim u Udruženju penzionera i što sam kum ovogodišnje slave. U duhu Svetosavlja, predpostavljam da nije slučajno što sam ja danas kum, i što je u nekom od prethodnih godina moj kolega iz Gradske uprave bio ovde, i to bih povezao sa posebnom i neraskidivom vezom koju je Graska uprava u prethodnim godinama uspostavila sa penzionerima, pa tako i sa udruženjima. Naš pogled prema penzionerima je iskren, a penzioneri ovakvim okupljanjima pokazuju koliko su jednaki. Nadam se da smo u proteklom periodu ispunili određena očekivanja penzionera, a što se tiče položaja penzionera i našeg rada, trudićemo se da se još više zalažemo za što bolje uslove i kvalitet života naših najstarijih sugrađana” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

-,, Zaista bih izrazio sreću što se po prvi put nalazim u jednom od lepih i velikih gradova kao što je Kikinda. U porodici svih udruženja koje postoje kao članice Saveza penzionera Srbije kikindsko Udruženje zavređuje visok rejting koji sasvim zaslužno obuhvata rukovodstvo koje već dugi niz godina vodi ovo udruženje u skladu sa misijom zbog čega ta udruženja i postoje. Podsetio bih da je to reč o najstarijoj populaciji u našoj državi koju bezmalo čini oko 2 miliona ljudi gde i statistički podaci govore da je Srbija država sa starijom populacijom. Ne smemo da smetnemo s uma da su penzioneri stvarali ovu državu, gradili je i uspostavili sve tekovine i da su dali najveći doprinos u stabilizaciji državnih materija” – rekao je predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *