September 20, 2021
aktuelno

Devet plaketa za devetoro najboljih učenika OŠ. ,,Sveti Sava” – Kikinda Online News

Osnovna škola ,,Sveti Sava” iz Kikinde u okviru velike svečanosti – proslave Dana škole večeras je tradicionalno u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača odala počast svojim učenicima koji su se tokom osmogodišnjeg školovanja izdvojili po ostvarenim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Tom prilikom na svečanoj priredbi uručeno je devet plaketa za devetoro najboljih učenika ove obrazovne institucije:

-,, Najveća vrednost svake škole su đaci, a pogotovo oni koji svojim rezultatima dalje afirmišu sebe, svoju porodicu, a onda i školu. Godinama unazad ovo veče posvećujemo najboljim učenicima, a da bi učenik dobio plaketu mora da bude dobar mlad čovek, da ga krase ljudske osobine, da bude dobar drug, da poštuje školu i svoje obaveze, da dobija petice, nekada u papirnim, a sada u elektronskim dnevnicima, i da na najbolji način učenici pokažu šta su načili tokom školovanja. Devetoro đaka je zavredilo takvo priznanje i mislim da su to i zaslužili” – izjavio je Vitomir Radak, direktor OŠ. ,,Sveti Sava”.

-,, Veoma mi znači ovakvo priznanje, za to su zaslužni moji roditelji i nastavnici, a posebnu zahvalnost dugujem nastavniku geografije i mom razrednom starešini Miroslavu Grujiću. Uspešan sam u fudbalu koji treniram već devet godina u školi fudbala ,,Mladi Vukovi”, a posle sam prešao u OFK ,,Kikindu”. Pošto ću biti Vukovac, to će mi mnogo pomoći da upišem željenu Medicinsku školu” – rekao je Drago Kecman, učenik osmog razreda i jedan od nagrađenih učenika. Pored Kecmana nagrađeni su i Aleksandra Bajić, Ratka Sokola, Nađa Blažić, Manja Galić, Anja Ristić, Luka i Marko Mićić i Boris Vukov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *