July 26, 2021
aktuelno

Otvorena prva grupna izložba fotografija članova foto kluba ,,Terra” – Kikinda Online News

U Galeriji za likovnu i primenjenu umetnost ,,Terra” u Kikindi otvorena je prva grupna izložba fotografija članova foto kluba ,,Terra” na jednom mestu okupivši članove koji se bave svim vrstama fotografije. Na takav način, naš grad je u 21. veku dobio udruženje koje će se na ozbiljniji način baviti fotografijom i svim njenim aspektima, a sve u cilju dalje afirmacije i popularizacije:

-,, Mnogi od izlagača do sada su već izlagali kod nas, a i oni koji nisu, nadam se da hoće u nekom narednom periodu. Izložba okuplja 25 autora, veoma smo zadovoljni kvalitetom, a svako od autora pristupio je sa nekom svojom temom koju obrađuje. Ideja za osnivanje foto kluba postoji odavno, i to je nešto što je našem gradu falilo dugo. Cilj nam je da se zarobi magija trenutka što i predstavlja fotografija i da se u tom pogledu i dalje napreduje. Nakon Osnivačke skupštine i donošenja Statuta, dalje ideje vezane su nam za zajedničke akcije, tribine, a u klub su svi dobrodošli” – rekao je Igor Grandić ispred ,,Terra” foto kluba.

-,, Za mene je ovo kruna karijere, kada se izlaže pred domaćom publikom to onda mnogo znači jer to su ipak ljudi sa kojima se poznajemo, prisutna je i doza odgovornosti. Imam već tri samostalne izložbe, a fotografijom se bavim duže od trideset godina. Nadam se da ćemo kroz ovaj klub privući mlade ljude da se bave fotografijom. Ne moraju da budu profesionalci i da poseduju neku skupu opremu, jer svi smo mi krenuli od nekih skromnijih stvari. Dobra fotografija može i mobilnim telefonom da se napravi, sve je u oku posmatrača“- rekao je fotograf Vladimir Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *