September 18, 2021
aktuelno

U Gradskoj kući uručeni paketi za bebe – Kikinda Online News

U svečanoj sali Gradske kuće danas su uručeni paketi za bebe. Ukupno 120 paketa za bebe rođene u septembru, oktobru i novembru 2019. godine uručila je zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić. Akcija koju duže od šest godinu za redom realizuje kikindska lokalna samouprava ima za cilj da se roditeljima u određenoj meri olakašaju dani roditeljstva. Vrednost bebi paketa u visini je od oko 8 hiljada dinara, a za ovu namenu lokalna samouprava na godišnjem nivou izdvaja 4 miliona dinara.

-,, Nama kao mladim bračnim parovima ovakva vrsta pomoći mnogo znači, pogotovo kada je prvo dete u pitanju. Potrebna su nam i kolica i bebi oprema, tako da nam svaka vrsta pomoći uvek dobro dođe. Mnogo će nam značiti ova mulfitunkcionalna stolica. To je za nas velika stavka koju će naša ćerka moći kasnije da koristi, da ima lepu uspomenu od grada, a planiramo i brata ili sestru pa će svakako poslužiti” – rekla nam je Brigita Rackov, majka četvroipomesečne Hane.

Zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić izjavila je da su ovakvi vidovi okupljanja u Gradskoj kući najlepši za naš grad:

-,, Ovo su najlepši trenuci za Gradsku upravu kada možemo da vas dočekamo, pozdravimo, kako najmlađe sugrađane, tako i roditelje i da od srca podelimo trenutak radosti rađanja i dolaska na ovaj svet. Roditeljima bih poželela puno sreće u podizanju prinova, jer je ovo svakako jedan od najlepših trenutaka, ali i najbitnijih zadataka u životu svakog roditelja. Lokalna samouprava će se uvek truditi da stvori što bolje uslove za odrastanje kikindskih mališana, a kasnije i života” – izjavila je Srdić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *