September 22, 2021
aktuelno

Počeo je prvi Memorijalni turnir u malom fudbalu ,,Branislav Gecić Geca” – Kikinda Online News

Fudbalskom utakmicom u hali SC ,,Jezero” između ekipe Veterinarske stanice i farbare ,,Hermes” otvoren je prvi Memorijalni turnir u malom fudbalu u organizaciji Sportskog saveza i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Turnir koji nosi ime po prerano preminulom fudbaleru Branislavu Geciću Geci zbog renoviranja hale i drugih tehničkih razloga nije počeo u uobičajnom terminu, nakon novogodišnjih praznika, već je zvanično počeo danas:

-,, Ostali smo uskraćeni za neku ekipu, ali smo hteli da budemo korektni prema našim gledaocima, igračima i ljubiteljima fudbala pa smo im i ove godine priuštili tradicionalni turnir u malom fudbalu. Prijavljeno je 16 ekipa iz Kikinde, Beograda, Zrenjanina, Novog Sada i drugih gradova. Ekipe su podeljene u četiri grupe po četiri ekipe u uobičajnom sistemu 4+1. Turnir smo posvetili našem drugaru i igraču malog i velikog fudbala Branislavu Geciću Geci koji je iznenada preminuo pa smo ovaj turnir i nazvali njemu u čast, onako kako je i zaslužio. Nakon elementarnih borbi očekuje se četvrtfinale, polufinale i finalne borbe. Nagradni fond je 350.000 dinara, 250.000 dinara predviđeno je za prvo, 70.000 za drugo i 30.000 dinara za treće mesto. Pored toga, predviđene su nagrade naših mnogobrojnih sponzora za publiku i ljubitelje fudbala zbog kojih sve ovo i radimo. Turnir će trajati do 2. februara kada se očekuje finalna utakmica. Prvobitna zamisao bila nam je da finale bude u subotu, 1. februara, međutim rukometaši ,,Kikinde Grindex” te večeri otvaraju sezonu, pa smo se ipak odlučili da termin pomerimo za nedelju kada i očekujemo spektakularno zatvaranje” – rekao je Saša Kresoja iz organizacionog odbora Memorijalnog turnira ,,Branislav Gecić Geca”.

U sredu 22. januara sa početkom od 17 časova igra ekipa ,,Bemix” protiv ekipe ,,Las Palmas”, od 17:45 ,,Naftas” protiv ,,Tisze”, a od 18:30 ,,Bemix” igra protiv ekipe ,,Budućnosti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *