September 18, 2021
aktuelno

,,Kovači” premijerno u Narodnom pozorištu 29. februara – Kikinda Online News

Komedija ,,Kovači” napisana davne 1991. godine perom Miloša Nikolića i dalje nije izgubila na značaju i predstava je koju su do sada izvodili brojni pozorišni teatri širom zemlje. Na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u toku je postavka ove predstave koja je ipak po malo drugačija od drugih. Priča prati sudbine tri lika – kovače koji se nalaze u jednoj vrsti ljubavnog trougla.

-,, Reč je o jednoj komediji intrige i mislim da je publici u današnje vreme potrebno da se i nasmeje. Očekujemo pozitivne reakcije i da oni zadovoljni i sa osmehom na licima odu svojim domovima nakon predstave” – izjavila je reditelj Tijana Vasić.
Tri kovača su se, svaki ponaosob, tokom Drugog svetskog rata zatekli u kovačnici svog nepoznatog kolege koga su ratne okolnosti odvele u tuđu kovačnicu, u tuđu kuću i kod tuđe žene.
Dvadeset i više godina po završetku rata, svaki od kovača saznaje da njegova kovačnica jeste njegova, da njegova žena nije to sasvim, a da njegov sin, rođen u vreme rata, uopšte nije njegov. “Kovači” su pisani po svim principima antičke tragedije preobraćene u komediju. U predstavi igraju Slavoljub Matić, Miljana Kravić i Branislav Knežević.

– ,, Igram jednog od kovača koji je domaći, sa ovih prostora iz Banata. Reč je o jednoj pitkoj komediji u kojoj između redova može mnogo toga interesantnog da se otkrije iz neke naše bliže istorije u drugoj polovini prošlog veka, posle Drugog svetskog rata, koliko među običnim ljudima nema razlike i kako svi ljudi imaju iste potrebe iako deluje da su nekada na suprotstavljenim stranama” – rekao je glumac Slavoljub Matić. Direktor Narodnog pozorišta Nikola Joksimović očekuje sjajne reakcije publike na premijeri predstave koja je zakazana za 29. februar:

-,, Nakon izvođenja predstave nastavljamo dalje sa uobičajnim repertoarom u redovnim terminima izvođenja predstava subotom i utorkom, a očekuju nas i brojna gostovanja” – izjavio je Joksimović.

Već 16. marta glumački ansambl Narodnog pozorišta kreće sa postavkom predstave ,,To je jedna Anđela” u režiji Stevana Bodirože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *