September 20, 2021
aktuelno

Pomozimo Filipu da ima srećno detinjstvo – Kikinda Online News

Humanitarna fondacija Budi human prikuplja novčana sredstva za Filipa Radojičića (2014).

Filip je veseli dečak koji svojim osmehom ulepša svako jutro svojim roditeljima. Voli kada mu mama Kristina Seke, inače naša sugrađanka čita priče, a sa tatom obožava da gleda trke Formule 1.

Ono što Filipa razlikuje od većine vršnjaka je to što je nakon teškog porođaja, u trećem danu svog života, imao poremećaj neuroloških funkcija pa je morao da bude pod terapijom kiseonika. Zbog smanjene količine kiseonika koju je imao u ćelijama i tkivima, došlo je do oštećenja mozga, a kao posledica toga dijagostifikovana mu je cerebralna paraliza, najteži, peti stepen motorne disfunkcije.

Filip je mentalno očuvano dete, vrlo radoznao i voli da uči, ali još uvek nije u mogućnosti da samostalno hoda, sedi, niti da koristi ruke. Bez obzira na problem koji ima, on je vrlo uporan i vredan dečak. Sa svojom mamom i treapeutima koji mu pomažu vežba i po šest sati dnevno. Iako je proces spor, napretka ima – počinje polako da koristi ruke, a najsrećniji je kada sam uspe da prinese ustima kašičicu za užinu.

Lekari i njegovi roditelji se nadaju da će uz započete planirane terapije u jednom momentu uspeti da samostalno sedi i služi se rukama. Ali, rehabilitacioni tretmani i pomagala za decu sa ovom vrstom problema su izuzetno skupi. Omogućimo da se momenat, kada će Filip makar i donekle moći da se pridruži igri sa drugarima, desi što pre.

Pomozimo Filipu! Upišimo 456 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Filipov osmeh! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke : Upišimo 456 i pošaljimo SMS na 3030 iz Švajcarske: Upišimo human456 i pošaljimo SMS na 455 Uplatom na dinarski račun: 160-496159-64 Uplatom na devizni račun: 00-540-0002580.4
IBAN: RS35160005400002580491
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Humanitarna fondacija ,,Budi human”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *