September 18, 2021
aktuelno

,,Lopta mi baš ide od ruke” kaže najbolji golman ,,Kikinde Grindex” Slavko Miškov – Kikinda Online News

Slavko Miškov, zlatni golman muškog rukometnog kluba ,,Kikinda Grindex” oduvek je jurio za loptom. Još dok je bio u osnovnoj školi ,,Đura Jakšić” branio je boje svog tima na najbolji način ne dopuštajući da protivnik odnese pobedu. U svojim sportskim odbranama, kao i u onim životnim, ostao je dosledan sebi, veran zacrtanim ciljevima koji su bili pred njim. Iako ga život nije oduvek mazio, Slavko se junački odnosio prema svemu što mu je poput protivničkih lopta letelo u susret na tom dugačkom terenu života. Svi su govorili: ,,dete za primer”, a danas on je ,,zlatan momak” koji svojim maestralnim odbranama oduševljava publiku gde god ga put odnese. Malo se zna da je Miškov svoju karijeru započeo kao fudbalski golman:

-,, Prvo sam bio fudbalski golman, a u petom razredu osnovne škole je počeo rukomet. Video sam na oglasnoj tabli u školi ,,Đura Jakšić” da se vrši upis i otišao sam u halu. Počeo sam kao igrač, bilo nas je oko 13 na treningu. Tada me je trener Dragan Mrakić postavio na gol, i niko ko je šutirao nije uspeo da ostvari pogodak. To se svidelo treneru, kao i meni i ostao sam na rukometnom golu do danas. 2013. godine vratio sam se iz mokrinske ,,Crvene zvezde” u matični klub kada se pojavio i ,,Grindex” kao sponzor i tako je sve počelo” – rekao je Miškov na samom početku razgovora za Kikinda News. Uspesi su zajedno sa godinama krenuli da se nižu, pa tako i ne čudi podatak da je našem sugrađaninu nedavno uručeno priznanje Grada Kikinde za izuzetan doprinos razvoja sporta u našem gradu, a Rukometni žurnal proglasio ga je za najboljeg igrača ARKUS lige.

-,, Takva priznanja mi predstavljaju veliki podstrek za dalje, kada vidite da vas neko ceni i poštuje zbog onoga što radite. Možete samo da se trudite da budete što bolji i da dajete 200% svojih mogućnosti. To je veliki uspeh za mene, moju porodicu, klub, a pre svega i za moj grad, i daje mi motiv da budem još bolji i da pružam još bolje partije. Da nisam ostao u rukometu, verovatno bih se opredelio za košarku ili odbojku, pošto mnogi znaju da mi sportovi za loptom baš idu od ruke” – dodao je Miškov. Ono što sledi u narednom periodu, jesu pripreme za prolećni deo sezone:

-,, Već počinju zimske pripreme za prolećni deo, nadam se da će klub uspeti da dovede par pojačanja, mislim da po kvalitetu zaslužujemo plej of, ali to treba pokazati na terenu. Uvek idemo korak više, a ambicije su nam plej of” – završava Miškov.

Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *