September 22, 2021
aktuelno

Dodeljena gradska priznanja zaslužnim pojedincima – Kikinda Online News

28. decembar, kao novoustanovljeni datum obeležavanja Dana grada, bio je povod da se na svečanoj sednici u Gradskoj kući uruče priznanja zaslužnim pojedincima iz različitih oblasti za ostvarene doprinose u 2019. godini. Gradska priznanja dodelju se fizičkim i pravnim licima sa teritorije grada Kikinde za istaknute rezultate iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, privrede, zdravstva i preduzetništva. Komisija za dodelu nagrada grada Kikinde i gradskih priznanja u sastavu Dragan Ostojić predsednik komisije, i članovi Saša Tanackov, Magdolna Komarek, Aranka Felbab i Vesna Tomin i ove godine izabrala je dobitnike prestižnih priznanja.

Gradsko priznanje ,, Doktor Ranko Petrović” za požrtvovanost u medicini i brigu o građanima Kikinde pripalo je doktorki Draginji Markovljev:

-,, Izuzetno sam srećna i lepo se osećam, velika je čast dobiti ovakvo priznanje ispred Grada Kikinde, nakon 40 godina radnog staža. Moram da istaknem da jedan čovek malo toga sam može da uradi, ali tim Infektivnog odeljenja na kojem sam provela 34 godine zajedno sa mnom doprinelo je da dobijem ovako značajnu i veliku nagradu zbog koje mi je danas puno srce”- izjavila je dr Markovljev. Priznanje ,,Jovan Ćirilov” za izuzetan doprinos očuvanja kulturnog i pozorišnog identiteta grada Kikinde pripalo je Savi Savinu Moci, hroničaru, glumcu i nekadašnjem direktoru Narodnog pozorišta u Kikindi. Slavko Miškov, golman muškog rukometnog kluba ,,Kikinda Grindex” nosilac je gradskog priznanja ,,Nika Mirkov” za razvoj sporta u Kikindi ove godine, čuvajući mrežu od protivnika a u sezoni 2016./2017. proglašen je za najboljeg golmana Super B lige.

-,, Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što sam nosilac ove nagrade i zahvalio bih se Gradskoj upravi i komisiji koja je odlučila da mi uruči ovo priznanje. Nije ovo samo moja zasluga, već i zasluga kluba, mojih saigrača i podrška moje porodice” – rekao je Miškov. Priznanje za promociju i predstavljanje Kikinde u svetu kao najvećeg zimovališta sova ušara u urbanoj sredini pripalo je Milanu Ružiću, predsedniku Društva za zaštitu i proučavanje ptica. Gradsko priznanje ,,Stefan Bon” uručeno je firmi ,,Morar” u oblasti preduzetništva. Za izuzetne rezultate postignute u vaspitno-obrazovnom radu sa decom Kikinde i priznanje ,, Doktor Pavle Kenđelac” pripalo je učiteljici iz OŠ. ,,Vuk Karadžić” Desanki Ristić koja se prisutnima zahvalila u ime svih ovogodišnjih nagrađenih dobitnika priznanja:

-,,Pripala mi je velika čast i zadovoljstvo da se u ime svih nagrađenih dobitnika zahvalim na uručenim priznanjima. Ljudi čija imena nose ova priznanja ostavili su neizbrisiv trag u istoriji našeg grada i mi danas postajemo deo te istorije. Svako od nas je u svojoj oblasti dao svoj lični pečat koji je prepoznat kao kvalitet i zaslužio ovo najviše gradsko priznanje. Mnogo truda, zalaganja, odricanja, a verujem i ljubavi uloženo je kako bismo postali vidljivi svojoj zajednici” – rekla je Ristić.

-,, 28. decembar jedan je od najvažnijih datuma u istoriji Kikinde, jer je tada po prvi put 1982. godine dobila statut grada. U određenom prostoru pretpreli smo i nepravdu koju smo ispravili i mi danas zvanično možemo da slavimo statut grada, jer Kikinda i jeste grad. Ono što mogu da istaknem jeste da smo se tokom 2019. veoma potrudili da unapredimo sve oblasti života Kikinde, iza nas je jedna veoma uspešna godina, dosta toga smo izgradili od puteva, vodovoda, kanalizacija, mostova, krovova, zgrada, a akcenat smo stavili na kulturni kvalitet našeg grada, što je i kroz istoriju pokazalo i dalo svoje rezultate. Rekonstruisali smo naše Narodno pozorište i doveli na zavidan nivo, koje je jedno od najboljih pozorišta u Srbiji, te sada i u arhitektonskom smislu dajemo poruku u kom daljem pravcu ide razvoj grada” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *