September 18, 2021
Uncategorized

Novogodišnji maskenbal i kićenje jelke u biblioteci ,,Jovan Popović” – Kikinda Online News

Tradicionalni Novogodišnji maskenbal i kićenje jelke i ove godine okupio je veliki broj mališana i njihove roditelje koji su u Narodnoj biblioteci ,,Jovan Popović” odeveni u razne kostime gledali crtaće, kitili Novogodišnju jelku, ali i čitali knjige. Mašta i kreativnost dece i njihovih roditelja ni ovog puta nije izostala, a među preslatkim mališanima posebno se izdvojila učenica trećeg razreda OŠ. ,,Sveti Sava” Minja Babić koja je specijalno za ovu priliku bila kostimirana u Grdanu iz čuvenog Diznijevog filma:

-,, Čuli smo da će biti održan ovde maskenbal, pošto smo trebali da primimo paketiće. Ja sam već prerasla to, pa su mi mama i tata rekli hajde ti ćeš na maskenbal, a tvoja mlađa sestra će na paketiće. Pitali su me ko mi je omiljeni lik u kojeg bi želela da se maskiram i ja sam rekla da mi je Grdana zato što ona ipak nije loša tako kao što smo čitali u knjigama. Oko kostima su mi pomagali mama, tata i sestra” – rekla nam je Minja.

-,, Ove godine se okupilo i više dece nego prethodnih puta, a njihova mašta i kreativnost su nadmašila čak i naša očekivanja. Imamo Grdanu, mačiće, kučiće, puno princeza i vitezova ali i najnoviji crtani junaci. Svi su se dobro zabavili i to je bio krajnji cilj ovog preprazničnog događaja, da se svi dobro zabave, jer nema puno mesta gde deca mogu opušteno da se igraju. Nema druge tematike sem zabave i lepog raspoloženja i prelistavanja knjiga” – izjavila je organizator maskenbala, bibliotekarka Ljiljana Markovljev.

Foto: Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *