September 18, 2021
aktuelno

KUD ,,Izvor” iz Nakova i ,,Branimir i neprijatelji” nastupili na ,,Novogodišnjem bazaru” – Kikinda Online News

U okviru muzičkog dela programa ,,Novogodišnjeg bazara” pred kikindskom publikom nastupilo je KUD ,,Izvor” iz Nakova, a potom i novosadska grupa ,,Branimir i neprijatelji”. To je ujedno bila i lepa prilika da frontmena grupe Branimira Rosića koji je čest i rado viđen gost u našem gradu kada se održavaju dečje manifestacije poput ,,Zmajevih dečjih igara”, ,,Pozdrav proleću” sa svojom avanturom ,,Leteće gitare” vidimo u nešto malo drugačijem izdanju na koji su Kikinđani navikli:

-,, Večeras je bio naš pozdrav ka Novoj godini i da se u Kikindi konačno pojavi i moj bend, jer naši drugari znaju da ,,Leteća gitara” najviše voli rokenrol, tako da je večeras repertoar bio namenjen roditeljima. Bilo je dosta autorskih numera, ali je repertoar uglavnom oslonjen na osamdesete gde je baza bila nešto najlepše što se desilo u rokenrolu. Ja se u Kikindi uvek lepo provedem, prijaju mi drugari koja god da su generacija, a sad je ujedno bila i lepa prilika da se svi zajedno lepo opustimo. Mislim da rokenrola malo više fali, a pošto nas medijski nije nešto mnogo eksponirano, ali eto prilike da se zajedno prisetimo nekih stvari. Ljudi obično neki hit vezuju za neku grupu, kao kada je nekada bio LP sa deset pesama, pa ono što je prva pesma dobije da se vrti non stop, a ona sedma nikad. E ovo se zove pravda za sedmu pesmu” – izjavio je Branimir Rosić za Kikinda News.

Muzički program ,,Novogodišnjeg bazara” nastavlja se već sutra kada će od 18 sati na Trgu nastupiti ADZNM ,,Gusle” a od 19 sati koncert grupe ,,Đura i mornari”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *