September 22, 2021
aktuelno

Interesantna ponuda kikindskog ,,Novogodišnjeg bazara” – Kikinda Online News

U susret predstojećim praznicima, kikindska lokalna samouprava organizovala je za svoje sugrađane sada već tradicionalni ,,Novogodišnji bazar”. Oko dvadeset izlagača nije osujetilo loše vreme i kiša da svoje šarenolike proizvode predstave na bazaru. Jedni od učesnika su i članovi Udruženja žena ,,Narcis” iz Novih Kozaraca:

-,, Zahvalila bih se pre svega našem gradonačelniku, gradu Kikindi i turističkoj organizaciji koji su nas pozvali da učestvujemo. Budući da smo mi žene sa sela, to nama mnogo znači, a učestvujemo na svim manifestacijama koje grad Kikinda organizuje.Ovo nam je prvo učešće na ovogodišnjem bazaru. Doneli smo naše specijalitete poput pite sa sirom i krompirom, nenadmašne pogačice sa čvarcima, kolače sa makom i ujedno da Kikinđanima poželimo srećnu Novu godinu” – rekla je Stoja Milinović, predsednica Udruženja žena ,,Narcis” iz Novih Kozaraca.

-,, Po prvi put učestvujemo sa našim podrumom vina ,,Kepul” iz Iđoša. Imamo dve vrste vina u ponudi – beli borbundac i rajski rizling i loza – rakija koja je takođe iz našeg podruma iz 2017. godine. Iako je vreme promenljivo, tek smo na početku, ali za sada smo veoma zadovoljni odzivom sugrađana” – rekla je Jelena Stepanov iz Kikinde.

-,, Do sada nije bilo nešto rekordno, zbog kiše i vremena, ali zadovoljni smo kako nas obilaze sugrađani. Svrate da popiju čaj, kuvanu rakiju i vino i mi smo ovde više kako bi promovisali svoju firmu. Bavimo se ovim poslom od 60-tih godina, a već dvanaest godina nastavljamo porodičnu tradiciju” – kaže naš sagovornik Mihael Mesaroš iz ,,Destilerije Mihael”.

Naša sugrađanka, Ljubica Klačak, tradicionalno učestvuje na kikindskom ,,Novogodišnjem bazaru” gde prodaje novogodišnje ikebane:

-,, Definitivno je moglo biti i bolje, ali mislim i da nas vreme mnogo ometa. Kada neko nešto mnogo voli onda to nije ni teško, već to za mene predstavlja vid relaksacije i opuštanja, a i iskreno da vam kažem i zarada, jer od ovog živim u zimskom periodu. Izrada ikebana radi se iz više etapa, a podrazumeva sakupljanje, pa pripremu, lepljenje, farbanje, ukrašavanje, u zavisnosti od vrste i materijala rada. Slušajući sugrađane zaključujem da im se mnogo sviđa to što pravim” – izjavila je Klačak.

Iako je prvo koncertno veče u okviru ,,Novogodišnjeg bazara” bilo otkazano zbog kiše i lošeg vremena, to pak nije sprečilo naše brojne sugrađane da sinoć uz pevačku grupu Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” i sastav ,,(Ne)Normalni” đuskaju uz dobro poznate hitove legendarnog Đoleta Balaševića:

-,, Naš bend ,,(Ne)Normalni” nastao je u vreme kada se više nije znalo šta jeste normalno, a šta nije. Vođeni mišlju ako je sve već toliko normalno oko nas, onda smo mi definitivno nenormalni, te je tako i nastao naziv našeg benda. Ima nas sedam u bendu,a publika uvek lepo reaguje na to što radimo. Ljudi vole Balaševića i njegove pesme i tu onda nema puno filozofije. Volimo da kažemo da smo mi Đoletovi fanovi, družimo se tako što smo mi na bini, a publika ispred nas, misamo sticajem okolnosti znamo da sviramo i da zabavimo publiku u čemu se nadam da smo i uspeli u okviru našeg prvog nastupa u Kikindi” – rekao je frontmen sastava ,,(Ne)Normalni” Nenad Milenković.

Muzički program Novogodišnjeg bazara nastavlja se večeras kada će sa početkom od 18 časova nastupiti bend SSŠ ,,Miloš Crnjanski” dok će od 19 sati nastupiti čuveni zrenjaninski sastav ,,Instant Karma”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *