July 26, 2021
aktuelno

Otvorena izložba fotografije podvodnog sveta, 3D crteža i radova od gline u KCK – Kikinda Online News

U Galeriji kikindskog Kulturnog centra otvorena je izložba fotografija podvodnog sveta, a svoj udeo u sklopu jubilarnog 10. festivala koji Ronilački klub,,Orka” organizuje sa kikindskim Kulturnim centrom dala su deca koja su kroz 3D crteže i radove od gline oslikala njihovo viđenje podvodnih prostranstava. Kako nam je rekao profesor likovnog obrazovanja Vladimir Krstić, podvodni svet je za decu uvek inspirativan:
-,, Ovo je drugi put da učestvujemo na festivalu. Prošlog puta je to bila izrada plakata, a ove godine smo se odlučili da to bude ono što je i karakteristično za naše podneblje, a to je svakako glina. U početku sam bio skeptičan, budući da su se deca time bavila po prvi put, a kada su završili svoje radove, sasvim sam siguran da isti mogu i da se prezentuju u nekim drugim gradovima. Pošto je po pretpostavci svet nastao iz vode, samim tim je i za likovno stvaralaštvo za decu uvek nepresušni izvor novih ideja ” – rekao je Krstić.
Na izložbi je svoje radove predstavila i radionica ,,Čarolija mašte” Kulturnog centra dok je strip radionica ,,Epika” prikazala 3D crteže:
-,, Kreativnost na temu podvonog sveta kod učesnika strip radionice ,,Epika” zaista je nešto fenomenalno. Ove godine rađeni su radovi na keramici i crteži koji su stilski prilagođeni i koji vizuelno, kao kontrast, mogu odlično da idu uz to. Učestvovalo je oko 50 dece, a najviše mi je drago kada mi neko dete kaže: ,,Ovo je najbolji rad koji sam ikada uradio”. Već par godina imamo zvanični 3D sertifikat i sada smo po prvi put predstavili i takve crteže na temu podvodnog sveta. Takvi radovi vidljivi su isključivo kroz objektiv, ali to je nešto novo gde se vidi da je podjednako svet slikanja i ronjenja raznolik i kreativan” – rekao je Vladislav Gajski, predavač iz strip radionice ,,Epika”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *