June 22, 2021
aktuelno

Kikinda najuspešniji grad u projektu ,,Evropski školski sportski dan” – Kikinda Online News

Osnovna škola ,,Sveti Sava” danas je u svojim prostorijama upriličila lep događaj, okupivši nastavnike fizičkog vaspitanja, predstavnike svih kikindskih škola, koji su učesnici projekta ,,Evropski školski sportski dan” koji se odvijao tokom septembra ove godine:

-,, Kada su se podvukli svi izveštaji dobili smo nagradu i pripala nam je čast da najveći deo finansijkih sredstava namenjen za državu Srbiju, bude usmer na grad Kikindu, Školski sportski savez okupio je sve škole sa teritorije opštine Kikinda i dve škole van opštine koje su uzele svoja učešća. Sve škole su u sklopu svojih dvorišta i terena odradile jednu fizičku aktivnost sa đacima, a u školi ,,Sveti Sava” organizovan je turnir za veliki broj škola sa kikindskih opština. Prethodne godine svaka škola dobila je sportsku garnituru dresova, a ove godine to su majice u raznim bojama. Vrednost sportske opreme koja je usmerena na naš grad iznosi oko 1.500 evra. To je nešto što nismo očekivali ali nam pokazuje da se naš rad isplati i donese dobrobit kako školama, tako i đacima i nastavnicima” – izjavila je Svetlana Mirčić Vukobrat, predsednica Školskog sportsog saveza.

-,, Školski sport je najverovatnije najvažniji oblik sporta koji je i dalje lišen svih onih opterećenja za velikim rezultatima i enormnim uspesima, te je zato važno negovati ga kod nas u Kikindi. To je sjajna stvar jer se neguje i olimpijski duh, gde devojčice i dečaci koji provode zajedno svoje vreme u školskim klupama, pronalaze sebe i u sportskim aktivnostima, bez imperativa da se postignu veliki rezultati u njihovom uzrastu” – rekao je Mihajlo Tanackov, član Gradskog veća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *