September 23, 2021
aktuelno

Deda Mraz posetio vrtiće u Kikindi i Iđošu – Kikinda Online News

Deda Mraz, Snežna kraljica i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ove nedelje krenuli su sa ispunjavanjem novogodišnjih želja deci koja su mu slala pisma putem Kutije želja, a danas su oni nastavili danas svoje putovanje gde su mališanima iz vrtića ,,Bambi” u Kikindi i ,,Zlatna ribica” u Iđošu darivali novogodišnje paketiće.

-,, Pisali smo zajedničko pismo sa željom da nam dođe Deda Mraz i da napravimo zajedničku žurku, d aokitimo jelku, i naši mališani su zaista po pitanju želja bila skromna. Kada su u pitanju pojedinačni, tu su već bili manje skromni. Drago nam je što je Deda Mraz i ove godine posetio naš vrtić i doneo nam pune vreće igračaka, slatkiša i smeha, a deca mu se uvek raduju. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi i direktorici naše Ustanove Svetlani Milić koji razumeju naše želje, sve potrebe su zadovoljene u ovoj godini, a nadamo se i da će nam naredna godina biti još radosnija” – rekla je Daliborka Sretenović, vaspitačica vrtića ,,Bambi”.

Nakon posete vrtiću ,,Bambi” Deda Mraz je obradovao i mališane u vrtiću ,,Zlatna ribica” u Iđošu koji su ga dočekali sa pesmom i recitacijama:

-,, Naša deca su pisala Deda Mrazu svoja pisma i tražila su svašta, a mi smo danas jako srećni što možemo da ugostimo Deda Mraza i gradonačelnika Kikinde Pavla Markova koji već dugo ispunjavanja želje naših mališana” – rekla je Snežana Komanov, iz vrtića ,,Zlatna ribica” u Iđošu.

Tradicionalna akcija podele novogodišnjih paketića lokalna samouprava grada Kikinde realizuje po šesti put:

-,, Ovim putem želimo da pokažemo da smo u punom jeku rada, i da Deda Mraz i svi saradnici svakodnevno ispunjavaju novogodišnje želje mališana. Čeka nas veliki posao u naredne dve do tri nedelje, a deca u vrtiću u Iđošu su bila veoma zadovoljna što smo došli i da sa njima provedemo neko vreme. Ovo je za nas jedna od najlepših akcija koje radimo u toku godine, u pauzi između određenih ozbiljnih i teških poslova, ovo je i za nas jedan vid razonode, a u krajnjoj liniji vidimo i uslove radove ali i ujedno da dogovaramo sa voditeljima rada u vrtića šta je potrebno kako bi se unapredio rad u ovakvim institucijama” – rekao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *