June 15, 2021
aktuelno

Otvoren jubilarni 10. festival podvodnog filma i fotografije u Kulturnom centru – Kikinda Online News

I ove godine, jubilarni deseti festival podvodnog filma i fotografije koji organizuje ronilački klub ,,Orka” u saradnji sa kikindskim Kulturnim centrom započet je na najlepši mogući način, dodelom nagrada na likovnom konkursu za naše najmlađe sugrađane i učenike osnovnog obrazovanja. Ujedno je prikazan i film gde je ronilački klub ,,Orka” remizirao svoje podvodne uspomene:

-,, Desetu godinu za redom našim sugrađanima pokušavamo da predstavimo podvodni svet koji mi gledamo i istražujemo svake godine. Deca su i ove godine uzela svoja učešća, počevši od najmlađih, do učenika osmih razreda u slikanju likovnih radova na temu podvodnog sveta. Prikazali smo najnovije podvodne filmove za sugrađane, a u sklopu festivala biće održana i izložba naših fotografija sa ronjenja i po prvi put biće upriličena i izložba radova od gline koje su izrađivala deca iz ronilačkog kluba i strip radionice ,,Epika” i 3D crteže na temu podvodnog sveta. Želeli smo da ovaj jubilej obeležimo sa malo više aktivnosti. Naš ronilački klub broji oko tridesetak članova, veoma smo priznati u Evropi, budući da smo jedan od retkih klubova koji radi sa decom. Uspeli smo i da organizujemo mini regionalnu ligu za decu u podvodnom hokeju, a sada to pokušavamo u podvodnom ragbiju. Domaćini smo u jednom kolu Euro lige naredne godine, tako da je to za nas jedno veliko priznanje” – izjavio je Stojan Bogosavljev, predsednik kikindskog Ronilačkog kluba ,,Orka”.

-,, Ovo je za nas najlepši deo programa, kada pošaljemo zahteve školama i stigao je veliki broj radova dece na temu podvodnog sveta, što nam govori da deca vole da se bave i da istražuju tu temu. Profesorica Ivana Kojić bila je u žiriju i imala je težak zadatak da izabere po 3-4 najbolja rada, međutim mi smo odabrali tridesetoro nagrađenih, bez kategorija i prvog, drugog i trećeg mesta. Sva deca su nagrađena, a od tridesetoro nagrađenih, petoro učesnika su nosioci specijalnih nagrada. Pored toga, shodno jubileju napravili smo i jednu novinu. U saradnji sa generalnim sponzorom festivala, foto radnjom ,,Euro-foto” kikindski Kulturni centar je uradio i poklon plakate sa radovima učesnika koji oni mogu da urame i čuvaju kao jednu lepu uspomenu” – rekla je direktorica Kulturnog centra Kikinda Tanja Nožica.

U subotu 21. decembra u Galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba koju je organizovala strip radionica ,,Epika” u saradnji sa kreativnom radionicom Kulturnog centra ,,Čarolija mašte”. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *