June 24, 2021
aktuelno

Poslednja pobeda kod kuće: ,,Kikinda Grindex” slavila nad ,,Rudarom” iz Kostolca – Kikinda Online News

Poslednju utakmicu 13. kola Arkus rukometne lige Srbije kod kuće pre odlaska na zasluženi odmor, rukometaši ,,Kikinde Grindex” pred 700 gledalaca u hali SC ,,Jezero” savladali su ekipu ,,Rudara” iz Kostolca sa 28:25(12:10). Za igrača utakmice proglašen je golman ,,Kikinde Grindex” Slavko Miškov. Gostujuća ekipa imala je malo lošije otvaranje utakmice, što se i dalo videti u prvih dvadesetak minuta utakmice, uz sijaset tehničkih grešaka i promašenih šuteva i na terenu se videlo da nije ispoštovan dogovor iz svlačionice. S druge strane, i kod momaka u plavim dresovima, bilo je perioda dobre i loše igre, ali naši rukometaši su ipak uspeli da ostvare važnu prednost koju su držali sve do samog kraja utakmice:

– ,, Ovo je za nas bila veoma važna utakmica, vladao je i pritisak pobede u timu, ali smo uspeli da ostvarimo prednost, da je održavamo tokom cele utakmice i da osvojimo dva važna boda za nas . I naša i gostujuća ekipa imala je problema sa sastavom, zbog povređenih igrača, ali smo na kraju ipak uspeli da upišemo vrlo važnu pobedu” – rekao je Nikola Vrgović, igrač ,,Kikinde Grindex” koji je ujedno i bio najefikasniji u prvim redovima sa osam postignutih golova. Četiri pogotka postigli su Milan Pavlov i Milan Potpara. Tri puta precizni bili su Mirko Kenjalo, Nemanja Dukatarov i Stanimir Komarek. Vesko Barjakatrović postigao je dva, a Ljubomir Golić jedan gol.

-,, Bili smo pod pritiskom, trebala su da se potvrde dva važna boda iz prethodne utakmice u Beogradu ekipi ,,Patizana”. Posle tog emotivnog pražnjenja u prethodnoj utakmici bilo je malo teže da ih vratimo, ali su naši momci to ozbiljno shvatili, trebalo je malo više discipline u igri, ali sam zadovoljniji krajnjim ishodom više nego igrom. Treće kolo u drugoj polusezoni, poslednje pre pauze idemo ekipi ,,Obilića” u Beograd rasterećeni, bez imperativa, idemo da se borimo bez pritiska” – izjavio je trener Mrk ,,Kikinda Grindex” Vladimir Mitreski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *