June 16, 2021
aktuelno

Osnovna škola ,,Žarko Zrenjanin” svečano obeležila svoj Dan – Kikinda Online News

Centralnom priredbom u kikindskom Narodnom pozorištu, Osnovna škola ,,Žarko Zrenjanin” obeležila je Dan škole. Tradicionalno obeležavanje Dana škole i ove godine proteklo je radno tokom cele nedelje, nizom različitih radionica u koje su bili uključeni učenici škole i njihovi roditelji:

-,, Imali smo odbojkašku utakmicu protiv škola ,,Vuk Karadžić” i ,,Jovan Popović”, vajarske radionice, radionice gde su đaci pravili novogodišnje ukrase, kviz znanja, šahovski turnir i razne druge aktivnosti gde su učenici a i njihovi roditelji uživali. Večeras je kruna celonedeljnih aktivnosti, kroz svečanu priredbu koju smo uradili zajedno sa predškolskim grupama vrtića ,,Miki” i ,,Mendo”. Naša škola dugo godina neguje saradnju sa PU ,,Dragoljub Udicki” na koju smo zaista veoma ponosni i nadamo se da su svi naši sugrađani podjednako uživali u programu kao i mi dok smo pripremali isti” – izjavio je direktor Osnovne škole ,,Žarko Zrenjanin” Tihomir Farkaš za Kikinda News.

Povodom obeležavanja Dana Osnovne škole ,,Žarko Zrenjanin” učenike, roditelje, i kolektiv škole ispred Gradske uprave pozdravila je i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde:

-,, Izrazila bih lično zadovoljstvo što sam ovde povodom obeležavanja Dana škole ,,Žarko Zrenjanin”. Ovom prilikom, ja bih trebala da pričam da ova obrazovna institucija treba da se razvija, da ide u korak sa vremenom, da osavremenjuje svoj rad i bude sve bolja i bolja, ali verujte, oni svi to na tako dobar način rade da svi mi u lokalnoj samoupravi to prepoznajemo, vidimo, i svakako uvek pozdravljamo. To vide i učenici koji su u klupama, roditelji koji su u stalnom kontaktu sa nastavničkim većem, a to vide i građani. Meni samo preostaje da u ime Gradske uprave, i u svoje lično ime čestitam Dan škole ,,Žarko Zrenjanin”, da im poželim mnogo uspeha i sreće u zajedničkom odrastanju i da svake godine bacaju dobre generacije” – izjavila je Srdić za naš portal.

Foto: Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *