September 23, 2021
aktuelno

Apel iz JP ,,Kikinda” : na vreme zaštititi vodomere – Kikinda Online News

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite i „zazime“ svoje vodomere i vodomerna skloništa. Izolacija je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način. Vodomer treba utopliti, postaviti neki termoizolacioni materijal preko njega (slama, stiropor ili staklena vuna). Iz JP ,,Kikinda” napominju da zavijanje vodomera krpama ne predstavlja dovoljnu zaštitu kada su niske temperature. a građani posebnu pažnju treba da obrate da li je staklo na ovom uređaju razbijeno.
Problem se javlja i u domaćinstvima u kojima su građani sami izradili šaht poklopac. Ovakav poklopac u većini slučajeva ne dihtuje dobro te ga je neophodno dodatno zaštititi najlonskim džakovima. Šaht poklopci kućne izrade uglavnom su napravljeni od drveta koje tokom zime istrune. U domaćinstvima u kojima je česma u dvorištu potrebno je zatvoriti česmu i ispustiti vodu iz slavine. Ukoliko se voda smrzne velika je verovatnoća da će cev pući po dužini i prouzrokovati probleme. Posebno se apeluje na vlasnike vikendica i objekata u kojima se ne boravi tokom zime da ispuste iz slavina vodu i adekvatno izoluju merno mesto.
Mole se građani da na vreme provere svoje unutrašnje instalacije i merne uređaje i time preduprede eventualne troškove uzrokovane pucanjem istih.
Prijava kvara na vodovodnoj mreži može se izvršiti putem telefona 0230/422- 760, 062/884-48-91 i 062/884-48-88, ali isto tako i elektronskim putem na adresu call.centar@jpkikinda.rs svakim radnim danom od 07 do 15 časova.
Prijavu kvara nakon 15 časova kako radnim,tako neradnim danima i praznicima moguće je izvršiti putem telefona 062/884-48-91 i 062/884-48-88.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *