September 22, 2021
aktuelno

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u poseti Kikindi i Novim Kozarcima – Kikinda Online News

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Osnovnu školu ,,Jovan Popović” u Kikindi i fudbalski klub ,,Sloboda” u Novim Kozarcima. Ministar je tom prilikom uručio dva gola, četrdeset lopti, odbojkašku mrežu i dve košarkaške table sa mrežom.

-,, Razlog našeg dolaska jeste i da vidimo kakvi su uslovi u školi, da vidimo šta rade naši sportisti, a lepši deo po pitanju poboljšanja rada samih sportista jeste i donacija koju je ministar opredelio za ženski odbojkaški klub, koji će svakako biti korišten u celokupnoj školi. Lično smatram da je ova poseta važna iz više razloga, jer kod nas danas nije samo Ministar omladine i sporta, već jedan veliki šampion, nosilac velikog broja medalja i to je ono što danas naša deca mogu da vide, i mogli ste svi da vidite sa kakvim oduševljenjem su ga đaci dočekali i to je nešto što nama daje dodatni interes da dalje razvijamo sport u našem gradu” – izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavio je 37. akciju obnavljanja sportske opreme i rekvizita po sportskim salama po teritoriji AP Vojvodine:

-,, Drago mi je što nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava i da na jedan otvoren i odgovoran način razgovaramo sa predstavnicima lokala, klubova, omladinskih organizacija kako unaprediti položaj svih građana, a ponajviše kako poboljštati uslove bavljenja sportom i omladinsku politiku na lokalu. Drago mi je što je u prioritetu razvoja grada Kikinde stavljen i omladinski sektor i razvoj sporta i ne čudi me što je na čelu grada bivši reprezentativac Jugoslavije koji razume potrebe sporta, što je u prethodnom periodu pored turističkih ponuda dalo i tu mogućnost za razvoj sportskog turizma i mogućnost da privuče veliki broj stranih turista kroz sport, ali tako i kroz pripreme domaćih sportista da dođu u Kikindu i da se ovde pripremaju. Želimo da jačamo sportsku infrastrukturu, tako da već od 15. decembra krećemo u rekonstrukciju unutrašnjeg dela hale SC ,,Jezero”, u vrednosti od 17, 5 miliona dinara. Danas smo bili u prilici da obradujemo dva odbojkaška kluba – ,,Kikinda” i ,,KI 0230″, kao i fudbalski klub ,,Sloboda” u Novim Kozarcima u nameri da pomognemo rad manjih klubova na lokalu za ostvarivanje boljih uslova za bavljenje sportom i treniranjem. Smatramo da ćemo kroz ovakvu akciju doniranja doprineti boljem razvoju školskog sporta, ali i radu profesora i nastavnika i da ćemo ih na ovaj način dodatno motivisati da na kvalitetnije rade sa decom” – rekao je Ministar Vanja Udovičić.

-,, Velika nam je čast što je našu školu posetio Minstar omladine i sporta Vanja Udovičić, a pre svega jedna takva sportska veličina kao što je on. Ono što nama najviše pomaže u radu jesu ovakve donacije, a ja kao nekadašnji profesor fizičkog vaspitanja a sada direktor škole, moram da istaknem da će to umnogome olakšati rad našeg profesora fizičkog vaspitanja, sa misijom da što veći broj dece uključimo u bavljenje sportom” – izjavila je direktorica O.Š. ,,Jovan Popović” Jelena Krvopić. Nakon posete kikindskoj Osnovnoj školi ,,Jovan Popović” Udovičić je boravio na stadionu ,,Ilija Pantelić” u Novim Kozarcima gde je fudbalerima ,,Slobode” podelio lopte i sportske rekvizite.

Foto: Čedomir Vujanić i Kikinda News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *