September 18, 2021
aktuelno

,,Sova žurkom” na Trgu završena manifestacija ,,Sovembar” – Kikinda Online News

Na Gradskom trgu održana je ,,Sova žurka” za sve naše sugrađane koji su se danas zatekli na trgu uz muziku, animatora Miroslava Grujića koji je mlađim i starijim prolaznicima postavljao pitanjama o sovama i dodeljivao simbolične nagrade. Ovim programom praktično je i završena osma manifestacija posvećena sovama i retkim zaštićenim vrstima ptica:

-,, Moja škola je učestvovala u ovoj manifestaciji, naučila sam dosta toga novog o sovama, kako se one oglašavaju i kako odgajaju svoje mlade. Sove treba čuvati i štititi od buke i zato one žive van naseljenih mesta a kada nađemo mladunce, trebamo da ih ostavimo da se vrate sami u gnezdo” – rekla nam je Dunja Bajić, učenica Osnovne škole ,,Vuk Karadžić”.

-,, Malo smo bili stidljivi što se same žurke tiče, oni najmlađi su naravno najslobodniji i zaista je lepo čuti decu uzrasta 3 do 4 godine koja znaju odgovore na pitanja koja postavlja naš animator. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni ovom manifestacijom, prvenstveno odzivom osnovnih i srednjih škola, a naravno i građana. Svake godine se rađaju sve više maštovitih ideja vezane za sove, juče smo u ,,Partizanu” imali pregršt novih stvari i uopšte mislim da ova manifestacija postaje jedna od najvažnijih manifestacija u gradu, pored ,,Dana ludaje”. ,,Sovembar” dobija neko svoje mesto, obzirom da smo imali i goste iz Malezije, japanskog novinara koji je dva dana bio ovde da posmatra našu manifestaciju i mislim da polako ali sigurno postajemo jedna ozbiljna manifestacija. Sove su nam stigle i stižu nam polako, i njima u čast svake godine nadam se sve će ići u još boljem smeru “ – izjavila je Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *