September 23, 2021
aktuelno

Osnovna škola ,,Ivo Lola Ribar” pobednik kviza ,,Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo” – Kikinda Online News

Danas je u Galeriji kikindskog Kulturnog centra održano finale kviza ,,Moja Kikinda – otkrijmo gde živimo” gde su u velikom finalu učestvovali učenici Tehničke škole, SSŠ ,,Miloš Crnjanski”, Gimnazija ,,Dušan Vasiljev” i Osnovna škola ,,Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca koja je zahvaljujući i odličnom znanju o našem gradu odnela i zasluženu pobedu. Svi finalisti osvojili su i vredne nagrade.

Kancelarija za mlade po peti put organizovala je kviz ,,Moja Kikinda-otkrijmo gde živimo” gde su razne generacije naučile mnogo o našoj gradskoj sredini u kojoj živimo.

-,, U ovogodišnjem kvizu prijavilo se dvanaest ekipa, četiri ekipe su se plasirale u finale, a tu su bile Osnovna škola ,,Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca, Gimnazija ,,Dušan Vasiljev”, Tehnička škola i SSŠ ,,Miloš Crnjanski”. Ove godine smo za škole i za finaliste obezbedili vredne nagrade. Škole koje su se plasirale u finale osvojile su miltifunkcijski štampač za zamenskim tonerom, a za decu koja su se plasirala u finale obezbeđena je ekskurzija koja će se održati 14. decembra kada ćemo obići Muzej ,,Žeravica” u Novom Miloševu, dvorac ,,Fantast” u Bečeju, ergelu konja na Zobnatici i gradski Muzej u Subotici. Reč je o jednoj edukativnoj ekskurziji u skladu sa samim kvizom, i naravno deca koja su pobedila u finalu osvojila su bežične slušalice, i eksternu bateriju koja im je preko potebna u svakodnevnom korišćenju telefona. Ove godine izdata je i nova knjiga iz koje su se deca pripremala, izdanje je 2019. godine, izdavač je bio Kulturni centar i pored njih, naravno, grad Kikinda učestvovao je finansijski kroz Kancelariju za mlade” – izjavio je Dalibor Oličkov ispred Kancelarije za mlade.

-,, Ovo je divna prilika da i Kancelarija za mlade i profesor geografije Miroslav Grujić zajedno sa mentorima organizuju ovaj kviz. Osnovna škola ,,Ivo Lola Ribar” potvrdila je svoje prvo mesto od prošle godine. Posebno raduje što su ove godine u finalu ekipe iz sve tri srednje škole i ovo je prvi put da su srednjoškolci ušli u finale i nekako imam utisak da su uzeli veće učešće nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Priručnik ,,Moja Kikinda- otkrijmo gde živimo” koji govori o znamenitostima Kikinde i svim istorijskim i geografskim činjenicama nešto je što služi svima, jer smo mi retko u prilici da govorimo o našem gradu, a ujedno i da učimo i naučimo nešto o tome. Sekcije po školama jako su lepa prilika da ova deca ponesu sa sobom to znanje” – izjavila je predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak.

-,, Pitanja su bila dosta teška i izazovna, imali smo jaku konkurenciju, ali mnoštvo sati izdvojenih na učenje ove godine se isplatilo i eto, došli smo do pobede. Mislim da je svaki podatak iz knjige o Kikindi odakle smo se spremali za kviz podjednako važan jer smo mi ipak stanovnici ove opštine i lepo je znati nešto o mestu u kom živimo” – rekla je Željana Budimir iz pobedničke ekipe iz Osnovne škole ,,Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *