September 23, 2021
aktuelno

Donacija ,,Kikindskog mlina” kikindskoj Opštoj bolnici – Kikinda Online News

Na Dečijem odeljenju kikindske Opšte bolnice upriličena je donacija firme ,,Kikindski mlin” u vidu savremenog termostata. Ovaj aparat obezbeđuje optimalnu temperaturu za mikrobiološke analize. Procenjuje se da je vrednost donacije Opštoj bolnici oko 1000 evra.

-,, Sa ovim aparatom, mi ćemo biti u mogućnosti da brzo i efikasno odradimo analize kada druge laboratorije ne rade, u toku popodneva, u večernjim terminima ili vikendom i na taj način ćemo lakše započeti adekvatnu terapiju što je od velikog značaja pri lečenju dece. Najčešće se radi o urinarnim infekcijama, odnosno sama detekcija uzročnika infekcija koja se obavljaju preko urikulta koji se postavlja u ovaj aparat” – izjavila je doktorka Ivana Savković.

-,, S jedne strane možemo da kažemo da je reč o značajnoj donaciji, ne po toliko velikoj vrednosti koju smo navikli da do sada doniramo, ali pre svega reč o svrsi po kojoj će ovaj aparat biti korišten. Radi se o aparatu koji služi Dečijem odeljenju opšte bolnice i samim tim on je veoma važan. Svi rezultati koje ovaj aparat treba da daje do sada su rađeni na drugi način i na nalaze se čekalo i po nekoliko dana, a sada će samo odeljenje to vrlo brzo i u kratkom periodu to moći da utvrdi i da se što pre krene sa terapijom kod dece koja imaju određene zdravstvene probleme. Veliku zahvalnost dugujemo firmi ,,Kikindski mlin” koji su se odazvali našem javnom pozivu i priključili se akciji doniranja svih onih stvari koje olakašavaju lečenje i rad zdravstvenim radnicima, podsećajući se da smo nedavno istim povodom bili ovde od strane kompanija ,,Mekafor” i ,,Kalcedonija” i ostalih kompanija. Ovim putem pozvao bih još jednom sva privredna društva jer moramo biti svesni da zdrastveni sistem i sve ono što čini zdravstveni sistem nije u mogućnosti da sve obnovi i reši i da je potrebno da se svi zajednički uključimo kako bismo daleko više ulagali u zdravstvenu zaštitu koja je više nego važna za ovo društvo” – rekao je gradonačelnik Kikinda Pavle Markov.

Pored značajnih ulaganja, lokalna samouprava pokrenula je i veliku inicijativu rekonstrukcije zgrade celokupne Opšte bolnice, a uskoro će biti poznat i datum početka izvođenja radova, što će predstavljati važan trenutak za zdravstvenu zaštitu na teritoriji našeg grada.

-,, Zajedno sa gradom i ,,Kikindski mlin” kao društveno odgovorna firma ovog puta odlučili smo se za donaciju Dečijem odeljenju kikindske Opšte bolnice. U dogovru sa nadležnima donirali smo aparat koji im je bio potreban, nadam se da će im služiti i olakšati rad, i da će ubrzati dečije lečenje. Na poziv grada i drugih institucija mi ćemo i dalje učestvovati u realizaciji ovakvih akcija. Najveći prioritet nam je na deci, školstvu i obrazovanju, kao i na pojedincima, grupama i sportskim društvima” – izjavila je Milena Magazin, izvršni direktor u ,,Kikindskom mlinu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *