September 18, 2021
aktuelno

Predstavljen Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja u Gradskoj kući – Kikinda Online News

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja predstavljen je danas u Gradskoj kući. Osnovni cilj Programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata. Program je podržan od Vlade Republike Srbije, Privredne komore Srbije i saradnje sa nemačkom bankom KFW:

-,, Program je namenjen konkretno početnicima u poslovanju, fizičkim licima koji imaju poslovnu ideju i privrednim subjektima, koji nisu stariji od 24 meseca. Program se realizuje od 1. novembra ove godine i realizuje ga Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Ministastva privrede, a u uz podršku nemačke razvojne banke KFW. Mi kao Privredna komora Srbije smo implementacioni partner i kroz obuke mi pružamo stručnu pomoć i uz naših trenera koji su specifično obučeni i sertifikovani za rad sa početnicima u poslovanju, kroz petodnevne obuke za realizaciju i izradu poslovno-investicionog plana koja je obavezna po samom programu. Ovim Info danom želimo da informišemo kako stanovnike Kikinde, tako i građane naše zemlje koji će u prvoj, pilot fazi trajati do 31. decembra. Program će se nastaviti i u 2020. godini, budući da vlada veliko interesovanje, imamo oko 120 prijavljenih i apelovao bih na svakoga ko želi da pokrene svoj biznis i učestvuje u Programu, da to i učini i da se što pre prijavi” – izjavio je Vladimir Radovanović, ispred Centra za mikro i mala srednja preduzeća Privredne komore Srbije.

Zamenica gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić izrazila je nadu da će naši sugrađani iskoristiti sve mogućnosti koje Program nudi i isti prihvatiti kao veliku šansu:

-,, Cilj današnjeg skupa je prezentacija ,,Start up” programa, preduzetništva i samozapošljavanja. Ovaj Program bitan je za sve zainteresovane za otvaranje sopstvenog biznisa i za razvoj poslovanja. Program predstavlja i jednu vrstu podsticaja za privredu Srbije, a nadam se i našeg grada. Kikinda je sredina gde proizvodno preduzetništvo nije dovoljno zastupljeno, naši građani se sa nedovoljno hrabrosti upuštaju u preduzetničke vode. Sa druge strane, razvoj preduzetništva je izuzetno bitan, a suština razvoja preduzetništva je ekonomsko jačanje stanovništva i oslanjanje na sopstvene snage. Svesni ove činjenice, naročito poslednjih godina grad je i finansijski pomogao ovaj sektor za sve one koji bi želeli da unaprede i prošire svoje poslovanje. U samom procesu akreditiranja za sve početnike u biznisu, uključene su i komercijalne banke, tako proširujući dostupnost podrške” – izjavila Srdić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *